-
Jordgubbspaj med rabarber i portionsstorlek
AIP. Jordgubbspaj med rabarberröra i botten, jordgubbar på topp med ett lager gelé överst. Ät som den är eller med en klick kokosgrädde eller AIP-glass.
Läs mer -
Lax- och avokadomackor med kaprisröra
AIP. Lyxiga lax- och avokadomackor med kaprisröra på saftiga småbröd av sötpotatis. Denna nyttiga och festliga macka innehåller gott om Omega-3, fibrer och vitaminer.
Läs mer -
Morotskaka med kokosmjöl och frosting (AIP)
AIP. En väldigt god morotskaka där vi använder banan och kokosmjöl ihop med rivna morötter. Frostingen är gjord på smakneutral kokosolja, honung och lite arrowrot. Kakan blir aningen smuligare än vanlig morotskaka.
Läs mer -
Kladdkaka med carob (AIP)
AIP. Klassisk kladdkaka som modifierats att passa enligt AIP. Den innehåller gelatinägg och banan för den karaktäristiska kladdiga mitten. God till både fest och fika. Servera med färska bär eller en klick kokosgrädde.
Läs mer -
Eva-Lenas brownie med svarta bönor (paleo)
Paleo. Goda chokladbrownies som är gjorda med svarta kokta bönor. Receptet från Eva-Lena, en medlem i klubben. Den serveras med färska bär.
Läs mer -
Chokladrutor med carob (AIP)
AIP. Till fikat passar det bra med carob-chokladrutor. Glasyren består av avokado, carobpulver och kokosolja. En riktigt god efterrätt.
Läs mer -
Nachochips med tillbehör (Paleo)
PALEO. Klassisk taco-middag med nachochips. Ladda bordet med klassiska tillbehör som köttfärs med egna tacokryddor, guacamole, salsa, hackad lök, picklade grönsaker och sallad. Recept från Annika Sjöö.
Läs mer -
Äppelpaj med bärtäcke (AIP)
AIP. Äppelpaj med bärtäcke som blir saftig tack vare vaniljsåsen. Använd vilka bär som helst. Vi valde björnbär.
Läs mer -
Jordgubbshjärtan (AIP)
AIP. Jordgubbshjärtan gjorda i vaniljhjärtanformar och fyllda med fluffig jordgubbsgrädde.
Läs mer -
Chokladpannacotta (AIP)
AIP/PALEO. Chokladpannacotta! Superduperenkel på bara TRE ingredienser. Släng ihop i ett nafs och avnjut till fikat. Du kan antingen välja kako (paleo) eller carob (AIP) till pannacottan. Vi har valt att inte söta den med någonting för att göra den så nyttig som möjligt. Men naturligtvis kan man ha en tsk honung i om man vill. Avnjut med skivad banan eller bär.
-
Rödbetsdrink (AIP)
AIP/PALEO. Rödbetor är bra för blodtrycket och bra när man ska ladda inför träning. Gör din egen rödbetsjuice.
Läs mer -
Smörgåstårta (paleo)
PALEO. Denna smörgåstårta är som en dröm. Saftigt god med hembakat bröd. Baka formfranskan som ingår i receptet. Franskan hittar du under bröd. Receptet är från Birgitta Höglund. Majonnäsen är gjord på mild olivolja och finns under såser och tillbehör.
Läs mer -
Citronmuffins (paleo)
PALEO. Muffins som du snabbt slänger ihop och ljuvligt goda med en fräsch citronsmak. Köp ett bra cassavamjöl, t ex från Dorimax.se.
Läs mer -
Mjuk carobkaka – med jordgubbar (AIP)
AIP/PALEO. Enkla smakrika mjuka carob-kakor som man gör i muffinsformar. Istället för ägg används en halv avokado. Detta gör kakan mjuk och krämig i mitten. Servera med färska bär som tex jordgubbar eller hallon och eventuellt en klick kokosgrädde eller AIP-glass.
Läs mer -
Morotskaka med frosting (AIP)
AIP./PALEO. Morotskaka med frosting. Receptet innehåller kokossmör, något man kan göra själv om man inte hittar det. Riv morötterna fint eller grovt beroende på vilken konsistens du vill ha. De blir lite saftigare med finrivna morötter.
Läs mer -
Bärtårta med gelé (AIP)
AIP/PALEO. Bärtårta med geléöverdrag med klassiska smaker av blåbär och jordgubbar.
Läs mer -
Pizza mini
AIP. Pizza med mycket smak som helst görs i portionsstorlek. Kassavamjöl är ett nyttigt alternativ till vetemjöl och innehåller mineraler som zink, magnesium, koppar och järn.
Läs mer -
Äpplen i ugn med kanelvisp (AIP)
AIP/PALEO. Ljumma ugnsbakade äpplen serverade med en egen variant på vaniljsås – kanelvisp. Vispa kokosgrädden fluffig eller servera den ovispad, då blir den mer som en sås.
-
Hallontårta med krämig fyllning (AIP)
AIP. Hallon ger en fräsch smak till den här tårtan i tre olika lager.
Läs mer -
Bärglass med banan (AIP)
AIP. Till den här glassen passar lite syrliga bär, som t ex svart vinbär. Det är även gott med mixad fryst bärblandning med jordgubbar, hallon och blåbär. Bananen ger sötning och lite gelatin i glassen gör den krämig.
Läs mer