• Den Läkande Maten – om kokboken

  Vi är väldigt glada att presentera vår nya kokbok: ”Den Läkande Maten – recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier”, som nu finns ute i bokhandeln.

   

  Om ”Den Läkande Maten”

  Autoimmuna sjukdomar och allergier är vår tids nya folksjukdomar. Över 1 miljon svenskar lider av någon sorts autoimmun sjukdom och var tredje svensk är allergisk. Det är också allt mer vanligt med kroniska inflammationer och magproblem.

   

  God tarmhälsa är en förutsättning för att kroppen ska må bra. Kostrådgivaren och medicinjournalisten Cecilia Nisbet Nilsson förklarar här på ett enkelt och lättbegripligt sätt varför kosten har en avgörande roll för hälsan. Kosten utgår från en beprövad metod som kallas det autoimmuna protokollet, AIP

   

  Det autoimmuna protokollet

  Den läkande maten vilar mot en internationellt beprövad metod, det autoimmuna protokollet, AIP, där man genom att äta tarmläkande kost kan nå goda resultat och bli symptomfri från autoimmun sjukdom och allergier. Cecilia har själv blivit helt fri från symptom från artrit (ledvärk), psoriasis, astma och ett flertal allergier.

   

  Kokboken ”Den läkande maten – Recept mot autoimmuna sjukdomar” innehåller runt 70 enkla, goda och läkande recept för frukost, lunch och middag och högtider som jul, påsk och midsommar, smårätter, såser och röror, bröd, drycker och sötsaker ger läsaren hjälp att njuta av maten utan att känna att man måste försaka något viktigt. Alla recept utgår från den autoimmun kosten som är fri från gluten, mejerier, ägg, nötter, potatisväxter och baljväxter.

   

  Boken innehåller även en veckomeny med förslag på recept så att man snabbt kan komma igång.

   

  Antiinflammatorisk kost

  Kosten innebär att man äter och dricker en antiinflammatorisk kost som är näringstät och fullspäckade med vitaminer och mineraler. Men med den autoimmuna metoden tar ett steg längre än med endast antiinflammatorisk kost då man tittar närmare på allt det som kan irritera tarmslemhinnan och orsaka läckande tarm. Den innebär att man eliminerar allt som kan orsaka inflammation och aktivera immunförsvaret, vilket i sin tur leder till inflammation och autoimmun sjukdom.

   

  Man äter enligt denna elimineringskost i mellan 30-90 dagar för att nå resultat. Elimineringskost har tydliga listor på vad som ska undvikas och listor på vad som ingår i den autoimmuna kosten. Det finns även en guide på hur man återintroducerar en del av de råvaror som man eliminerar.

   

  Förordet är skrivet av Johan Bergqvist som är legitimerad sjukgymnast och utbildare inom evolutions- , livstids- och funktionsmedicin.

   

  Cecilia Nisbet Nilsson har tidigare gett ut Autoimmun kokbok tillsammans med Karl Hultén på eget förlag 2016. Cecilia har en bakgrund som mångårig medicinjournalist i tv-branschen, är licenserad kostrådgivare och driver idag Swedish Paleo.

   

   

  Köp Boken här

   

   

  Här är två recensioner på boken:

   

  Lillemor:

  ”Idag kom nya boken ”Den läkande maten” av Cecilia Nisbet Nilsson i min postlåda o jag måste få uttrycka min glädje . Bläddrar o läser i den. Blir genast inspirerad o lockad att laga nya rätter. Bra gjort, Cecilia!
  Den är bra mkt bättre än förra boken. Nya boken känns värd pengarna. Ja till o med billig för alla sköna recept 😀
  Jättebra!!!”

   

  Harriet:

  ”Hej Cecilia
  För ett par år sedan hade jag en coachning av dig. Jag var nog inte tillräckligt dålig i min sjukdom för det gick i inte så bra för mig att följa paleo trots att du gjorde allt för att hjälpa mig.
  Min nu har jag köpt din nya bok och wow, vad den väckte lusten i mig att ta nya tag. Den har fantastiska recept. Din bok har verkligen inspirerat mig. Tack för den.”

  Kommentarer

  Prenumerera
  Notifierat av
  guest
  2 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Angela
  Angela
  4 år sedan

  Hej! Jag är intresserad av din bok om den anti-inflammatoriska kosten AIP, men undrar en sak. Vad jag förstår ska man inte äta ägg, men vad jag förstår innehåller recepten ägg. Jag har dessutom allergisk markör för ägg.

  Cecilia
  Cecilia
  4 år sedan
  Reply to  Angela

  Hejsan! Inga recept innehåller ägg, så det är inga problem. Lycka till! Mvh Cecilia ????