Soppa på skaldjursmix, musslor och palsternacka (AIP)
AIP. En god skaldjurssoppa som är superenkel att göra. Köp färdig fryst skaldjursmix och frysta blåmusslor. Bara att koka en god bas på palsternacka och sen lägga i skaldjuren. Krydda med persilja.
Läs merSötpotatissoppa med lammbullar (AIP)
AIP. Krämig soppa på sötpotatis, lök, blomkål och timjan som serveras med lammfärsbullar på spett. Lammbullarna är kryddade med en nypa kanel, vilket passar bra till lamm.
Läs merBlomkålssoppa med örtolja (AIP)
AIP. En mustig slät blomkålssoppa med purjolök som toppas med en len örtolja på ruccola, persilja och basilika.
Läs merSoppa med ångkokt pumpa och lök (AIP)
AIP. Undvik att skala butternutpumpan genom att dela den och ångkoka. På så vis kan du gröpa ur pumpan. Denna soppa är smaksatt av ingefära och gräslök, en god och fräsch kombination.
Köttgryta med kycklinglever (AIP)
AIP. Köttgryta med mustig smak gjord på grytbitar av nötkött. Valfritt alternativ är att lägga till kycklinglever sist, vilket är särskilt nyttigt för dig som äter enligt autoimmun kost.
Sötpotatissoppa med kyckling (AIP)
AIP. En matig soppa med bitar av sötpotatis. Lägg i strinlad kyckling för extra protein eller ät den som en vegetarisk soppa. (Uteslut chili vid AIP).
Läs merLöksoppa med frikadeller (AIP)
AIP. En smakrik löksoppa med små goda frikadeller. Enkelt att göra då man bara trillar köttbullar och släpper ner i soppan. De får en extra mustig smak av löksoppan.
Läs merSkaldjurssoppa med strimlad brysselkål (AIP)
AIP. Skaldjurssoppa med morötter och finhackad brysselkål. En smakrik och nyttig soppa där vi använder benbuljong för extra nyttiga aminosyror och god smak. Fryst skaldjursmix är perfekt i soppa. Stek skaldjuren hastigt i vitlök för extra smak.
Läs merBenbuljong på oxsvans (AIP)
AIP. Koka benbuljong med nyttiga aminosyror – samtidigt som du kokar mört och gott oxsvanskött. (Se recept på ragu separat om du vill slå två flugor i en smäll).
Läs merKöttgryta (AIP)
AIP. En mustig gryta som tjänar på att stå länge och koka ihop. Använd gärna köttfond eller grönsaksfond som bas. Recept finns under såser och tillbehör. Köttet kan vara t ex högrev eller fransyska.
Läs merKöttfond (AIP)
AIP. Koka fond på grönsaksrester och en bit märgben. Märgben finns att köpa billigt frysta och ger god smak på fond. Gör till en vana att samla ihop spill från grönsaker i en påse och förvara i frysen tills dess att det är dags att koka fond.
Läs merMorotssoppa med räkor (AIP)
AIP. En krämig morotssoppa med färskriven ingefära och citron. Servera som den är eller med en handfull räkor.
Läs merGrön gazpacho (AIP)
AIP. Grön gazpacho med massor av smak! Vi valde att både ha i persilja och basilika för extra nyttigheter. Servera iskall – gärna med några isbitar i soppan. Passar utmärkt som en liten förrätt.
Kycklinggryta (AIP)
AIP. Massor av grönsaker, massor av smak. Med kycklingfiléer som kokas med och sedan strimlas upp u grytan.
Läs merNässelsoppa (AIP)
AIP. Nässlor innehåller C-vitamin, vitamin A, järn, kalium, mangan och som andra gröna bladgrönsaker – kalcium. Så ut och plocka de små späda skotten och släng ihop en nyttig soppa.
Läs merMorotssoppa med jordärtskocka (AIP)
AIP. En vegetarisk soppa på morötter, lök och jordärtsskocka som först rostas i ugnen för att sedan mixas med kokosgrädde eller vatten. Rostningen ger en fin söt smak.
Läs merKålsoppa med thaismaker (AIP)
AIP. Matig soppa med asiatiska smaker tack vare lime, kokosmjölk och koriander. Gillar man inte gillar koriander går det bra med extra timjan istället.
Läs merbenbuljong på kycklingskrov (paleo)
Paleo. Superenkel benbuljong som du kokar på kycklingskrov. Benbuljong innehåller, förutom läkande aminosyror, mycket kalcium. Frys in i iskubsform så har du alltid god smaksättning till såser eller som grund till många vardagsrätter. Det går också bra tillsätta lite benbuljong i en kopp te.
Läs merJordärtskockssoppa med räkor (AIP)
AIP/PALEO. Soppa på jordärtskocka och lök serverad med handskalade stora räkor. Skölj och ansa skockorna men behåll gärna skalet kvar. Soppan får en lite grövre textur med skalet kvar vilket jag tycker är gott. Dessutom sitter mycket näring i skalet. Lite citronjuice ger soppan en extra touch och tar bort smaken av kokos en aning.
Läs merKycklingsoppa från Skottland (AIP)
AIP. En klassisk soppa från Skottland med kyckling, purjolök och katrinplommon. Använder man broskrika kycklingben så får man en god läkande kycklingbuljong på köpet. Smaka av med salt, denna soppa kan behöva lite extra salt för att balansera upp den mjuka och lena smaken från plommonen.
Läs merMustig svampsoppa (AIP)
AIP. Svampsoppa med blomkål som bas. Blomkålen gör att soppan blir krämig utan att man behöver reda den eller tillsätta t ex kokosmjölk. Krydda upp soppan med dina favoritkryddor, men en blandning av timjan och dragon ger en fin smak.
Läs mer