Soppa med ångkokt pumpa och lök (AIP)

  AIP. Undvik att skala butternutpumpan genom att dela den och ångkoka. På så vis kan du gröpa ur pumpan. Denna soppa är smaksatt av ingefära och gräslök, en god och fräsch kombination.

   

  Läs mer

  Köttgryta med kycklinglever (AIP)

  AIP. Köttgryta med mustig smak gjord på grytbitar av nötkött. Valfritt alternativ är att lägga till kycklinglever sist, vilket är särskilt nyttigt för dig som äter enligt autoimmun kost.

   

  Läs mer

  Sötpotatissoppa med kyckling (AIP)

  AIP. En matig soppa med bitar av sötpotatis. Lägg i strinlad kyckling för extra protein eller ät den som en vegetarisk soppa. (Uteslut chili vid AIP).

  Läs mer

  Soppa på rostad blomkål och fänkål (AIP)

  AIP. En krämig och smakrik soppa. Genom att rosta grönsakerna i ugnen får soppan en djup och nötig smak.

  Läs mer

  Löksoppa med frikadeller (AIP)

  AIP. En smakrik löksoppa med små goda frikadeller. Enkelt att göra då man bara trillar köttbullar och släpper ner i soppan. De får en extra mustig smak av löksoppan.

  Läs mer

  Skaldjurssoppa med strimlad brysselkål (AIP)

  AIP. Skaldjurssoppa med morötter och finhackad brysselkål. En smakrik och nyttig soppa där vi använder benbuljong för extra nyttiga aminosyror och god smak. Fryst skaldjursmix är perfekt i soppa. Stek skaldjuren hastigt i vitlök för extra smak.

  Läs mer

  Benbuljong på oxsvans (AIP)

  AIP. Koka benbuljong med nyttiga aminosyror – samtidigt som du kokar mört och gott oxsvanskött. (Se recept på ragu separat om du vill slå två flugor i en smäll).

  Läs mer

  Köttgryta (AIP)

  AIP. En mustig gryta som tjänar på att stå länge och koka ihop. Använd gärna köttfond eller grönsaksfond som bas. Recept finns under såser och tillbehör. Köttet kan vara t ex högrev eller fransyska.

  Läs mer

  Köttfond (AIP)

  AIP. Koka fond på grönsaksrester och en bit märgben. Märgben finns att köpa billigt frysta och ger god smak på fond. Gör till en vana att samla ihop spill från grönsaker i en påse och förvara i frysen tills dess att det är dags att koka fond.

  Läs mer

  Morotssoppa med räkor (AIP)

  AIP. En krämig morotssoppa med färskriven ingefära och citron. Servera som den är eller med en handfull räkor.

  Läs mer

  Grön gazpacho (AIP)

  AIP. Grön gazpacho med massor av smak! Vi valde att både ha i persilja och basilika för extra nyttigheter. Servera iskall – gärna med några isbitar i soppan. Passar utmärkt som en liten förrätt.

   

  Läs mer

  Kycklinggryta (AIP)

  AIP. Massor av grönsaker, massor av smak. Med kycklingfiléer som kokas med och sedan strimlas upp u grytan.

  Läs mer

  Nässelsoppa (AIP)

  AIP. Nässlor innehåller C-vitamin, vitamin A, järn, kalium, mangan och som andra gröna bladgrönsaker – kalcium. Så ut och plocka de små späda skotten och släng ihop en nyttig soppa.

  Läs mer

  Morotssoppa med jordärtskocka (AIP,Paleo)

  AIP/PALEO. En vegetarisk soppa på morötter, lök och jordärtsskocka som först rostas i ugnen för att sedan mixas med kokosgrädde eller vatten. Rostningen ger en fin söt smak.

  Läs mer

  Kålsoppa med thaismaker (AIP,Paleo)

  AIP/PALEO. Plånboksvänlig vegetarisk soppa med kokosmjölk. Krydda gärna med lime och koriander för en mer thailändsk smak, men om man inte gillar koriander går det bra med timjan istället.

  Läs mer

  JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED RÄKOR (AiP/PALEO)

  AIP/PALEO. Soppa på jordärtskocka och lök serverad med handskalade stora räkor. Skölj och ansa skockorna men behåll gärna skalet kvar. Soppan får en lite grövre textur med skalet kvar vilket jag tycker är gott. Dessutom sitter mycket näring i skalet. Lite citronjuice ger soppan en extra touch och tar bort smaken av kokos en aning.

  Läs mer

  Mustig svampsoppa AIP

  AIP. Svampsoppa med blomkål som bas. Blomkålen gör att soppan blir krämig utan att man behöver reda den eller tillsätta t ex kokosmjölk. Krydda upp soppan med dina favoritkryddor, men en blandning av timjan och dragon ger en fin smak.

  Läs mer