Sparris och fänkålssallad (AIP)

    AIP/PALEO. Fräsch, krispig sallad med bara två ingredienser – hyvlad färsk sparris och fänkål. Dressing på olivolja och citron.

    Läs mer

    Tortilla med tapenade och räkor (AIP)

     

    AIP/PALEO. Oliver är riktigt nyttigt med mycket antioxidanter, och räkor är fulla av selen och D-vitamin. En perfekt kombo med andra ord. Använd tortilla som du hittar under kategorin bröd.

    Läs mer

    Fyra sorters kål (AIP)

    AIP/PALEO. Mitt bästa kålrecept är att blanda fyra sorters kål på tallriken. De ska alla tillagas separat (förutom grönkålen) på traditionellt sätt. Brunkålen ska in i ugnen i vattenbad, rödkålen stekas ihop med äpple och mald nejlika och brysselkålen kokas först och steks sedan. (Gärna i baconfett). Alla tre recepten kan man göra separat till jul- eller påskbordet.

    Läs mer

    Svartrötter och sparris med sardelldressing (AIP)

    AIP/PALEO. Svartrötter – eller fattigmanssparris – är söta och goda. Och väldigt nyttiga också, precis som de flesta underjord-grönsaker. Koka, skala och servera med sparris och en salt sardelldressing med tryck i.

    Läs mer

    Äppelchutney (AIP)

    AIP.  Äppelchutney är gott som tillbehör till kötträtter. Denna håller minst en vecka i kylskåpet. Den går också bra att frysa in.

    Läs mer

    Salladsbåtar med svamp, guacamole och kycklingfärs (AIP)

    AIP.  Ett gott snack eller mellanmål som också passar bra att ha med på utflykten. Lägg stekt svamp (t ex kantareller) guacamole och stekt kycklingfärs på salladsblad och ät med fingrarna.

    Läs mer

    Guacamole (AIP)

    AIP. En kvick guacamole. Smaka av med lite limejuice i taget så att smaken inte tar över. Det är gott att hacka i en rödlök. I traditionell guacamole ingår koriander. Om man inte gillar det så hacka i lite persilja eller basilika istället.

    Läs mer

    Kokbanan-nuggets med bacon (AIP)

    AIP. Kokbanan, ekologisk bacon, vitlök och basilika är allt du behöver för att göra dessa goda nuggets. Perfekt som snacks på utflykten eller som mellanmål.

    Läs mer

    Lax- och gurkrullar med blancherad sötpotatis (AIP)

    AIP. God fingermat som går snabbt att göra. Genom att pressa citron över behåller de sin fräschör och kan göras i förväg och stå i kylen vid t ex skolavslutning eller bjudningar.

    Läs mer

    Räksallad med melon och jordgubbar (AIP)

    AIP. Somrig sallad med jordgubbar, melon, kalamataoliver och stora färska räkor.

    Läs mer

    Spenatsallad med makrill (AIP)

    AIP. Spenat är gott som bas i sallad. De rivna morötterna med citron ger en extra frisk smak tillsammans med makrill och oliver som tillför sälta.

    Läs mer

    Caesarsallad (AIP)

    AIP. Detta är en god och matig sallad. Den klassiska caesarsalladen serveras med krutonger. Vi har i rädisor istället för extra crunch.

    Läs mer

    Skaldjurssallad (AIP)

    AIP. Denna sallad innehåller räkor, avokado, sparris och musslor. Köp musslor som är MSC-märkta, vill du inte köpa färska så finns det frysta. Om du ska koka färska – se receptet på Moules Mariniere.

    Läs mer

    Leverpastej på 30 minuter (AIP)

    AIP. Klassisk leverpastej måste tillagas i flera timmar. Här är ett recept som blir klart på 20-30 minuter.

    Läs mer

    Biffar fyllda med kokbananskivor (AIP)

    PALEO/AIP. Snacks-biffar fyllda med kokbananskivor stekta i förväg. De kan ätas med fingrarna och är goda både varma och kalla. Perfekt till mellanmål.

    Läs mer

    Dadlar virade i bacon (AIP)

    AIP. Linda in dadlar i bacon och kör i ugnen tills baconet är genomstekt. Sältan från bacon ihop med de söta dadlarna är en fantastisk kombination.

    Läs mer

    Nuggets på kokbanan med bacon (AIP)

    AIP. Goda små nuggets som passar bra som förrätt eller mellanmål. Det går bra att byta ut bacon mot någon ekologisk skinka t ex.

    Läs mer

    Honungsmelon med prosciutto (AIP)

    AIP. Sött och salt i ett. Välj en bra ekologisk prosciutto eller serranoskinka. Naturligtvis går det bra med annan skinka också.

    Läs mer