Kanelkakor knapriga (AIP)

    AIP. Knapriga kakor med smak av kanel. Ljuvligt goda. Det går bra med andra kryddor också, t ex lite kardemumma (ej AIP dock) eller mald ingefära.

    Läs mer

    Kalkonbröst i ugn (AIP)

    AIP. Ugnsstekt kalkonbröst ger flera portioner och passar perfekt som alternativ till vanlig stek eller t ex julskinka.

    Läs mer

    Vegetarisk ”julskinka” på rotselleri (AIP)

    AIP. Vegetariskt alternativ till julskinkan som är väldigt god. Ugnsbakad rotselleri med salt och olivolja, med ett täckte av näringsjäst som ser lite ut som ströbröd men som smakar mer som parmesan. Kombinationen blir mycket lyckad.

    Läs mer

    Brysselkål till julbordet (AIP)

    AIP. Knepet med att få goda brysselkål till jul- eller påskbordet är att göra som de gör i England. Först koka, sedan steka. Busenkelt och de blir riktigt goda.

    Läs mer

    Ischoklad med mint- och apelsinsmak (AIP)

    AIP. Superenkel ischoklad med carob istället för mörk choklad. Caroben är söt i sig och passar därför jättebra att ha i ”godis” då den inte behöver sötning som t ex ren kakao. Här med mint- och apelsinsmak, men det går bra att göra dem utan smak också.

    Läs mer

    Brunkål (AIP)

    AIP. Brunkål är egentligen bara vitkål som får gå i ugnen med lite kryddor och honung.Sött och gott tillbehör på julbordet till den salta sillen.

    Läs mer

    Rödkålssallad med pickad rödlök (AIP)

    AIP. Söt pickad rödlök, len lättstekt rödkål och lite syra från äpplen och tranbär. En perfekt sallad till högtidsbordet. Den går bra att göra i förväg då den blir ännu godare efter en natt i kylen.

    Läs mer

    Rödkål (AIP)

    AIP. Rödkål är en klassiker på högtidsbordet. Här är ett recept anpassat efter AIP.

    Läs mer

    Vegetarisk jansson (AIP)

    AIP. En vegetarisk variant på Jansson som gott tillbehör. Citronjuicen i gratängen neutraliserar kokossmaken men gör också att den blir en aning syrligare i smaken än vanlig Jansson.

    Läs mer

    Lussekatter (AIP)

    AIP. Saftiga lussekatter med de ”hemliga” ingredienserna kokbanan och pumpapuré. Pumpan ersätter ägg bra och kokbanan ger stuns i degen. Katterna går bra att frysa in.

    Läs mer

    Kokostoppar med kokbanan och saffran (AIP)

    AIP. Saftiga kokostoppar med smak av saffran. Kakorna går utmärkt att frysa in.

    Läs mer

    Rödbetor med lime (aip, paleo)

    AIP/PALEO. Rödbetor marinerade i lime, olivolja, salt och kryddor. Gott till fisk men även som tillbehör till grillat.

    Läs mer

    Geléhallon (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Gör eget gelégodis! Jättenkelt och så gott. Variera med olika bär och rulla dem i kokossocker för att lyxa till det.

    Läs mer

    Jordmandelgröt (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Snabbt och gott med gröt på jordmandelmjöl. Jag personligen tycker att det blir godare med finmalet mjöl men det går lika bra med det grova. Jordmandelmjöl köper du hos www.dorimax.se

    Läs mer

    Köttbullar med grönkål och vitlök (AIP)

    AIP/PALEO. Äpple och grönkål och passar ihop. Servera med grönkålsröra & äppeltärningar eller till exempel kokta rotfrukter och äppelchutney. (recept under såser och tillbehör)

    Läs mer

    JULKÖTTBULLAR (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Kryddiga köttbullar med mycket smak. I ekologiskt nötkött från gräsbetande djur finns massor av bra vitaminer och mineraler som tiamin, niacin, B6, järn, zink och selen.

    Läs mer

    Lussekatter (paleo)

    PALEO. Saftiga lussekatter med smak av saffran. Det går bra att krydda med kardemumma också, en favorit hemma hos mig.

    Läs mer

    FISK- OCH SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Fisk- och skaldjursgryta med torsk, räkor och musslor med smak av saffran.

    Läs mer

    KOLA MED APELSINSMAK (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. En kola som inte behöver kokas, gjord på dadlar och kokosolja. Smaksätt med carob vid AIP eller vanlig kakao/kaffe vid paleo. Apelsin är gott som smak, men du kan variera med vanilj, pepparmint eller lime.

    Läs mer

    Gelégodis i jultappning (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Bjud på lite gott – och syrligt – gelégodis gjorda med små pepparkaksformar. Du kan använda dig av vilka bär som helst. I mina blev det frysta blandade bär; svartvinbär, blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar (mix som finns att köpa på Lidl).

    Läs mer