Saffranstuvad sötpotatis med kallrökt lax och grillad spetskål
AIP. Stuvad sötpotatis och salladslök med saffran, grillad spetskål och kallrökt lax. Ett lite festligare tillskott till julmaten, men även en rätt som går utmärkt att äta året om.
Läs merLussekatter
AIP. Lussekatter som du bakar med gelatinägg och tre sorters mjöl; potatismjöl, jordmandelmjöl och kokosmjöl. Sötma från honung och banan! De går utmärkt att frysa in och ta fram och värma lite i ugnen till adventsfikat och över julhelgen.
Läs merGratäng med kålrot, sötpotatis, lök, dill och ansjovis
AIP. Gratäng med kålrot, sötpotatis, kokosmjölk, citron, dill och ansjovis. Ett alternativ till Janssons frestelse eller bara ät som en gratäng-rätt.
Läs merSmulpaj med blåbär, lingon och pepparkakscrisp
AIP. Sötsyrlig smulpaj med smak av pepparkaka gjord på blåbär och lingon. Servera med en klick kall kokosgrädde.
Läs merGlögg – med torkade mullbär
AIP. En god alkoholfri glögg med bas på blåbär och äpple. Som tillbehör passar det väldigt bra med lite torkade mullbär. Glöggen går bra att förvara i kylen i fyra dagar.
Läs merSaffranskulor
AIP. Goda små dadelbollar med jordmandelmjöl, saffran och kokos. Perfekt för lite extra energi och till fikat.
Läs merSaffranspannkaka i ugn med kokosgrädde
AIP. Saffranspannkaka i ugn där vi bytt ut risgryn mot blomkålsris. Genom att koka blomkålen länge i kokosmjölk och vanilj så försvinner smaken av blomkål. Med jordmandelmjöl efterliknas smaken från mandel. Servera med mosade jordgubbar och kokosgrädde.
Läs merJulköttbullar med riven sötpotatis
AIP. Köttbullar med juliga smaker från kryddnejlika, ingefära och kanel. Fint riven sötpotatis och stekt lök ger köttbullarna extra smak och saftig konsistens.
Läs merEbok – Julrecept med AIP (2021)
Här har vi samlat 50 stycken julrecept enligt AIP som är bra att ha till hands…
Läs merSaffransbröd med hackade dadlar
AIP. Saffransbröd med hackade dadlar. Skiva brödet och ät till adventsfikat och till jul.
Läs merSaffranskakor, knapriga
AIP. Dessa små knapriga kakor är fulla av nyttigt saffran som bland annat är bra för humöret. Jordmandelmjöl innehåller massor av kostfibrer och mineraler och kakorna är naturligt sötade av dadlar. Perfekt nyttigt alternativ till julfikat.
Läs merInlagd sill med rödlök, morot och gräslök
AIP. Gör din egen inlagda sill med rödlök, gräslök och strimlad morot. Det är enkelt och du slipper E-nummer och socker.
Läs merMjuk saffranskaka med banan och mandel
Paleo. En saftig, mjuk kaka som du gör på banan, ägg och mandelmjöl. Saffran ger en julig smak och denna kaka är ett gott alternativ till lussebullar. Den håller en vecka i kylen.
Läs merSaffransbiscotti (AIP)
AIP. Saffransbiscotti på vårt vis, helt anpassade enligt AIP med nötig smak från jordmandel. De tillagas på samma vis som vanliga biscotti med torkning i ugnen. Knapriga utanpå och lite sega i mitten.
Läs merMintchoklad ”after eight” med carob (AIP)
AIP. Gör dina egna after eight! Smält kokosolja och carob och gör lager med krämig honung smaksatt med pepparmynta i mitten. Bara fyra ingredienser!
Läs merSaffranskaka med banan och dadlar (AIP)
AIP. Saftig saffranskaka med dadelbitar istället för russin. Dela i rutor och ät som de är eller med en klick kokosgrädde smaksatt av saffran och vanilj.
Läs merGrönkål, bacon, brysselkål med granatäpple (AIP)
AIP. Stekt grönkål, brysselkål, bacon och granatäpple är gott tillsammans. För sås adderar du kokosmjölk och citron. Rödlök ger rätten lite extra god smak.
Läs merKanelkakor knapriga (AIP)
AIP. Knapriga kakor med smak av kanel. Ljuvligt goda. Det går bra med andra kryddor också, t ex lite kardemumma (ej AIP dock) eller mald ingefära.
Läs merKalkonbröst i ugn (AIP)
AIP. Ugnsstekt kalkonbröst ger flera portioner och passar perfekt som alternativ till vanlig stek eller t ex julskinka.
Läs merVegetarisk ”julskinka” på rotselleri (AIP)
AIP. Vegetariskt alternativ till julskinkan som är väldigt god. Ugnsbakad rotselleri med salt och olivolja, med ett täckte av näringsjäst som ser lite ut som ströbröd men som smakar mer som parmesan. Kombinationen blir mycket lyckad.
Läs merBrysselkål till julbordet (AIP)
AIP. Knepet med att få goda brysselkål till jul- eller påskbordet är att göra som de gör i England. Först koka, sedan steka. Busenkelt och de blir riktigt goda.
Läs mer