-
Äppeltarte (AIP)
AIP. Äppeltarte med pajbotten. Denna äppelpaj är väldigt enkel och innehåller ingen fyllning mer än skivade äpplen. Därför är det gott med en vaniljsås på kokosmjölk till.
Läs mer -
Utskuren biff med krämig champinjonsås (AIP)
AIP. Utskuren biff med broccoli och krämig sås på champinjoner och coconut aminos. Fantastiska smaker som passar bra ihop med lite pepprig rucolasallad.
Läs mer -
Mjuk dadelkaka med banan och grönbananmjöl (AIP)
AIP. Dadelkaka som är fylld med banan och gjord på grönbananmjöl. Försvinnande god med mängder av hackade och blötlagda dadlar som ger kakan en kolaaktig smak.
Läs mer -
Äppelkaka med mandelmjöl (paleo)
Paleo. En äppelkaka med smet på ägg och mandelmjöl och med tunt skivade äpplen som trycks ner i smeten. Pudra över kanel och lite kokossocker och servera med en klick kokosgrädde.
Läs mer -
Tonfiskbiffar med sötpotatis och blomkål (AIP)
AIP. Goda små biffar som passar bra som tilltugg eller förrätt vid festliga tillfällen. Vill du äta dem som huvudrätt lägger du till valfritt tillbehör, t ex coleslaw, sallad eller mos.
Läs mer -
Morotskaka med kokosmjöl och frosting (AIP)
AIP. En väldigt god morotskaka där vi använder banan och kokosmjöl ihop med rivna morötter. Frostingen är gjord på smakneutral kokosolja, honung och lite arrowrot. Kakan blir aningen smuligare än vanlig morotskaka.
Läs mer -
Kladdkaka med carob (AIP)
AIP. Klassisk kladdkaka som modifierats att passa enligt AIP. Den innehåller gelatinägg och banan för den karaktäristiska kladdiga mitten. God till både fest och fika. Servera med färska bär eller en klick kokosgrädde.
Läs mer -
Anka med råstekt jordärtskocka och AIP-majonnäs (AIP)
AIP. Ugnsstekt anka med sparris och råstekt jordärtskocka som serveras med lite AIP-majonnäs. En festlig måltid när man äter AIP.
Läs mer -
Eva-Lenas brownie med svarta bönor (paleo)
Paleo. Goda chokladbrownies som är gjorda med svarta kokta bönor. Receptet från Eva-Lena, en medlem i klubben. Den serveras med färska bär.
Läs mer -
Päronpaj med ingefära (AIP)
AIP. En söt och god efterrätt med ingefärsdränkta päron och mycket kokos. Denna paj är visserligen AIP, men tänk på att bara äta en liten bit då den är sötad med både honung och dadlar.
Läs mer -
Smulpaj grundrecept (AIP)
AIP. Grundreceptet till smulpajen kan man använda till vilka bär som helst eller skivade äpplen. Här valde vi hallon. Ställ kokosoljan i kylen så den blir hård före du gör denna smulpaj så blir den extra knaprig.
Läs mer -
Bär-och äppelpaj med kokosbotten (AIP)
AIP. En lite smulig kokosbotten med ett lager av bärkräm. Denna mix mellan paj och tårta passar bra till både fest och fika. Ta bär efter säsong, här är det hallon och jordgubbar som steks ihop med äpple,
Läs mer -
Smulpaj med frukt och carob (AIP)
AIP. Smulpaj med ”choklad”täcke av kokos och carob. Fyllningen består av blandad frukt som päron, anans, banan och clementin.
Läs mer -
Pannacotta med passionsfrukt (AIP)
AIP. En enkel kokospannacotta med smak av passionsfrukt och vanilj.
Läs mer -
Chokladrutor med carob (AIP)
AIP. Till fikat passar det bra med carob-chokladrutor. Glasyren består av avokado, carobpulver och kokosolja. En riktigt god efterrätt.
Läs mer -
Bowl med frästa räkor och algsallad (AIP)
AIP. Bowl med havets läckerheter. Vitlöksfrästa stora räkor, algsallad, lättkokta morötter och polkabetor. En dressing på olivolja, ingefära, vitlök och pressad citron ger en fräsch smak till hela rätten.
Läs mer -
Räk- och laxterrin (AIP)
AIP. Två varianter av terriner – en med räkor och dill och en med varmrökt lax och pepparrot. Fyllningen är en blandning av olika grönsaker som passar bra med fisk och skaldjur – rotselleri, morötter och butternut-pumpa. Men det går bra att ta andra grönsaker också, t ex blomkål, spenat och kålrot.
Läs mer -
Kammusslor med pepparrots-stomp (AIP)
AIP. Lyxig förrätt med kammusslor och en rivigt mos gjort på pepparrot och palsternacka, Tips: Servera i miniportioner så det blir goda små munsbitar.
Läs mer -
Lax med skaldjur och ingefärssås (AIP)
AIP. En lyxig rätt med skaldjur och kall ingefärssås med olika grönsaker som sparris och broccoli. Stekta bacontärningar ger lite sälta till rätten.
Läs mer -
Carob-pudding (AIP)
AIP. Supergod carobpudding med banan och kokosgrädde. Carob smakar lite kolaaktigt och ersättes kakao vid autoimmun kost. Gelatinet i puddingen bidrar med nyttiga aminosyran glycin som hjälper att läka tarmen. (Receptet är för 1 portion).
Läs mer -
Mjukglass AIP med chokladsmak
AIP. Mjukglass med smak av choklad. AIP-okej med carob istället för kakao. prova med olika smaksättningar – jordgubbar, hallon, citron etc.
Läs mer