• Chokladkakor

    Små goda kakor som smakar choklad

    • Chokladkakor
    • 8 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 st Ägg
    1/2 dl Kokosolja
    1/2 dl Smör
    4 dl Nötmjöl, mandel/hasselnör eller cashewnöt blandat
    1 msk Honung
    1 dl kakao eller kakaonibbs
    1 msk Arrowrot
    1 tsk Bakpulver

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa smör och kokosolja med honung och kokossocker. Knäck i ägget och vispa en stund. Blanda i alla övriga torra ingredienser (utom kakaobitarna) och vispa ihop till en seg deg. Är den för lös så häll i en aning mer mandelmjöl. Den ska gå att rulla till småkakor.

    2. 2)

      Vänd i kakaobitar och rör om. Blöt händerna med ljummet vatten och rulla sedan små bollar av kakdegen. Lägg med två bollars avstånd på bakplåtspapper och grädda i ungnen i ca 20 minuter på 175 grader. Vill du ha brownies så platta ut bullarna men då ska de bara vara inne i ugnen ca 10 min.