Köttfond (AIP)

    AIP. Koka fond på grönsaksrester och en bit märgben. Märgben finns att köpa billigt frysta och ger god smak på fond. Gör till en vana att samla ihop spill från grönsaker i en påse och förvara i frysen tills dess att det är dags att koka fond.

    Läs mer

    Morotssoppa med räkor (AIP)

    AIP. En krämig morotssoppa med färskriven ingefära och citron. Servera som den är eller med en handfull räkor.

    Läs mer

    Grön gazpacho (AIP)

    AIP. Grön gazpacho med massor av smak! Vi valde att både ha i persilja och basilika för extra nyttigheter. Servera iskall – gärna med några isbitar i soppan. Passar utmärkt som en liten förrätt.

     

    Läs mer

    Kycklinggryta (AIP)

    AIP. Massor av grönsaker, massor av smak. Med kycklingfiléer som kokas med och sedan strimlas upp u grytan.

    Läs mer

    Nässelsoppa (AIP)

    AIP. Nässlor innehåller C-vitamin, vitamin A, järn, kalium, mangan och som andra gröna bladgrönsaker – kalcium. Så ut och plocka de små späda skotten och släng ihop en nyttig soppa.

    Läs mer

    Morotssoppa med jordärtskocka (AIP)

    AIP. En vegetarisk soppa på morötter, lök och jordärtsskocka som först rostas i ugnen för att sedan mixas med kokosgrädde eller vatten. Rostningen ger en fin söt smak.

    Läs mer

    Kålsoppa med thaismaker (AIP)

    AIP. Matig soppa med asiatiska smaker tack vare lime, kokosmjölk och koriander. Gillar man inte gillar koriander går det bra med extra timjan istället.

    Läs mer

    benbuljong på kycklingskrov (paleo)

    Paleo. Superenkel benbuljong som du kokar på kycklingskrov. Benbuljong innehåller, förutom läkande aminosyror, mycket kalcium. Frys in i iskubsform så har du alltid god smaksättning till såser eller som grund till många vardagsrätter. Det går också bra tillsätta lite benbuljong i en kopp te.

    Läs mer

    Jordärtskockssoppa med räkor (AIP)

    AIP/PALEO. Soppa på jordärtskocka och lök serverad med handskalade stora räkor. Skölj och ansa skockorna men behåll gärna skalet kvar. Soppan får en lite grövre textur med skalet kvar vilket jag tycker är gott. Dessutom sitter mycket näring i skalet. Lite citronjuice ger soppan en extra touch och tar bort smaken av kokos en aning.

    Läs mer

    Kycklingsoppa från Skottland (AIP)

    AIP. En klassisk soppa från Skottland med kyckling, purjolök och katrinplommon. Använder man broskrika kycklingben så får man en god läkande kycklingbuljong på köpet. Smaka av med salt, denna soppa kan behöva lite extra salt för att balansera upp den mjuka och lena smaken från plommonen.

    Läs mer

    Mustig svampsoppa (AIP)

    AIP. Svampsoppa med blomkål som bas. Blomkålen gör att soppan blir krämig utan att man behöver reda den eller tillsätta t ex kokosmjölk. Krydda upp soppan med dina favoritkryddor, men en blandning av timjan och dragon ger en fin smak.

    Läs mer