-
Vegetarisk jansson (AIP)
AIP. En vegetarisk variant på Jansson som gott tillbehör. Citronjuicen i gratängen neutraliserar kokossmaken men gör också att den blir en aning syrligare i smaken än vanlig Jansson.
Läs mer -
Vaniljpannacotta med kräm på mango och passionsfrukt
AIP. Pannacotta med vanilj som är gjord på kokosgrädde blir söt och len. Den passar perfekt ihop med en lite syrlig kräm på mango och passionsfrukt.
Läs mer -
Snittar på våffla med lax/rom, rödlök och kall dillsås
AIP. Munsbitar gjorda av våfflor toppade med antingen lax eller stenbitsrom tillsammans med rödlök, dill och kall dillsås.
Läs mer -
Laxsida med romsås och ugnsrostad vitlök, lök, sötpotatis och jordärtskocka
AIP. Laxsida i ugn med rostade rotsaker och romsås. Denna rätt görs på en och samma plåt i ugnen vilket gör det enkelt i köket. Rosta sötpotatis, vitlök, lök och jordärtskocka och citron först, lägg sedan in laxsidan de sista 12 minuterna. Romsåsen gör du på kokosgrädde, salt, citronjuice och rom.
Läs mer -
Lammkotletter i vitlök- och gurkmejamarinad med sötpotatismos
AIP. Stekta lammkotletter marinerade i citron, gurkmeja, vitlök och salt som serveras med ett sötpotatismos och massor av persilja.
Läs mer -
Bottnar canapéer grundrecept
AIP. Detta är ett grundrecept till canapéer som du kan toppa med valfri fyllning.
Läs mer -
Sallad med varmrökt lax, broccoli, rädisor, honungsmelon och picklad rödlök
AIP. Sallad som kan serveras ljummen med varmrökt lax, picklad rödlök, broccoli, rädisor, honungsmelon och en sötsur dressing
Läs mer -
Laxtartar med avokado och pepparrotskräm
AIP. Laxtartar med ett lager finhackad lax, ett lager med mosad avokado och till detta en krämig sås med pepparrots och gräslök. Gott som liten förrätt eller på högtidsbordet.
Läs mer -
Inlagd sill med rödlök, morot och gräslök
AIP. Gör din egen inlagda sill med rödlök, gräslök och strimlad morot. Det är enkelt och du slipper E-nummer och socker.
Läs mer -
Rödkålssallad med pickad rödlök (AIP)
AIP. Söt pickad rödlök, len lättstekt rödkål och lite syra från äpplen och tranbär. En perfekt sallad till högtidsbordet. Den går bra att göra i förväg då den blir ännu godare efter en natt i kylen.
Läs mer -
Rödbetor med lime (AIP)
AIP/PALEO. Rödbetor marinerade i lime, olivolja, salt och kryddor. Gott till fisk men även som tillbehör till grillat.
Läs mer -
Geléhallon (AIP)
AIP/PALEO. Gör eget gelégodis! Jättenkelt och så gott. Variera med olika bär och rulla dem i kokossocker för att lyxa till det.
Läs mer -
Kola med apelsinsmak (AIP)
AIP/PALEO. En kola som inte behöver kokas, gjord på dadlar och kokosolja. Smaksätt med carob vid AIP eller vanlig kakao/kaffe vid paleo. Apelsin är gott som smak, men du kan variera med vanilj, pepparmint eller lime.
Läs mer -
Strömmingslåda (AIP)
AIP/PALEO. En rätt som passar bra på buffébordet men som även är god vardagsmat. Strömming är en bra källa till omega-3 och jod. Tänk på att köpa MSC-märkt fisk som är fångad i Nordsjön eller Atlanten, inte i Östersjön.
Läs mer -
Notatissallad (potatissallad utan potatis) (AIP)
AIP/PALEO. När man äter AIP elimineras potatis. Njut därför av en god no-tatissallad som smakar lite som fransk potatissallad då rotfrukterna ska dra lite i ättiksvatten. Det går bra med vilka rotfrukter som helst till denna sallad, men här har vi valt tre som smakar ljuvligt ihop: palsternacka, rotselleri och majrova. Om man äter vanlig paleo kan man naturligtvis göra denna sallad på vanlig potatis.
Läs mer -
Inlagd löksill och örtsill med citron (AIP)
AIP. Lägg in din egen sill och undvik socker och tillsatser. Dessa recept utgår från att man använder en färdig inläggningssill. Här använder vi fyra sillfiléer till två recept men det går bra att endast göra en sort på lagen. Burkarna på bilen är små.
Läs mer