Vegetarisk jansson (AIP)

  AIP. En vegetarisk variant på Jansson som gott tillbehör. Citronjuicen i gratängen neutraliserar kokossmaken men gör också att den blir en aning syrligare i smaken än vanlig Jansson.

  Läs mer

  Jordgubbshjärtan (AIP)

  AIP. Jordgubbshjärtan gjorda i vaniljhjärtanformar och fyllda med fluffig jordgubbsgrädde.

  Läs mer

  Rödbetor med lime (aip, paleo)

  AIP/PALEO. Rödbetor marinerade i lime, olivolja, salt och kryddor. Gott till fisk men även som tillbehör till grillat.

  Läs mer

  STRÖMMINGSLÅDA (AIP,PALEO)

  AIP/PALEO. En rätt som passar bra på buffébordet men som även är god vardagsmat. Strömming är en bra källa till omega-3 och jod. Tänk på att köpa MSC-märkt fisk som är fångad i Nordsjön eller Atlanten, inte i Östersjön.

  Läs mer

  NOTATISSALLAD (POTATISSALLAD UTAN POTATIS) (AIP/PALEO)

  AIP/PALEO. När man äter AIP elimineras potatis. Njut därför av en god no-tatissallad som smakar lite som fransk potatissallad då rotfrukterna ska dra lite i ättiksvatten. Det går bra med vilka rotfrukter som helst till denna sallad, men här har vi valt tre som smakar ljuvligt ihop: palsternacka, rotselleri och majrova. Om man äter vanlig paleo kan man naturligtvis göra denna sallad på vanlig potatis.

  Läs mer

  INLAGD LÖKSILL OCH ÖRTSILL MED CITRON AIP

  AIP/PALEO. Lägg in din egen sill och undvik socker och tillsatser. Dessa recept utgår från att man använder en färdig inläggningssill. Här använder vi fyra sillfiléer till två recept men det går bra att endast göra en sort på lagen. Burkarna på bilen är små.

  Läs mer