Torsk med grönsaker och vitlök i ugnspaket
AIP. Torsk med sparris, salladslök, morötter och sötpotatis i ugnsknyten. Smaksätt med olivolja, salt och pressad vitlök.
Läs merHamburgare med lättkokt broccoli, limesås och coleslaw
AIP. Hamburgare med lättkokt broccoli, limesås och coleslaw. Klassisk sommarmat där du antingen steker hamburgaren på grillen, i ugnen eller steker på spisen.
Läs merLammspett med bönröra
Paleo. Grekiska lammspett med stekt bönröra. Superenkelt att göra i ugnen och väldigt gott. Lamm är extra nyttigt kött då det innehåller mängder av mineraler och vitaminer plus nyttigt omega 3.
Läs merKycklingspett med mango, zucchini och svamp
AIP. Saftiga och smakrika grillspett med kyckling, zucchini, mango och champinjoner som penslas med en sötsur glaze. Ät tillsammans med stekt strimlad sötpotatis, fänkål och svamp.
Läs merRevbensspjäll med glaze (AIP)
AIP. Revbensspjäll med glaze gjord på honung, kokos aminos, ingefära och vitlök. Kokos aminos eller coconut aminos, finns på nätet – köp t ex denna från Renée Voltaire. Stuvad kål i kokosmjölk med vitlök och citron är perfekt gott tillbehör till revbensspjällen.
Läs merGrillad ananas med limehonung (AIP)
AIP. Grillad ananas blir väldigt söt. Därför passar det gott med lime till. Lite extra festligt blir det med limehonung.
Läs merKoreansk galbi – grillat kött (AIP)
AIP. Koreansk BBQ – Galbi – är stort i USA, men inte lika vanligt här i Sverige. Det är synd för det är himla gott. Här är ett recept som är anpassat efter AIP. Mixat päron i marinaden är kännetecknande för galbi. Servera med valfritt tillbehör. T ex en beamajo (paleo dock) gjord på avokadoolja, ägg, citron, salt och dragon.
Läs merKycklingsteak med örtmarinad (AIP)
AIP. Det finns en ny kycklingprodukt i kyldisken som kallas kycklingsteak. (Kronfågel) Den är gjord på urbenad kycklingklubba och passar väldigt bra att grilla. Här har vi gjort en AIP-marinad på franska örtkryddor och vitlök.
Läs merVegetariska grillspett (AIP)
AIP. Grillade grönsaker som fått en liten rubb med vår egen bbq-sås gjord på rabarber och lök. Detta ger dem en sötsur smak som passar bra till grillat. Att grilla rädisor är ett gott alternativ när man äter AIP och inte äter tomater!
Läs merGrillspett med flankstek (AIP)
AIP. Grilla flankstek – det är bra kött som blir mört att grilla. Vår BBQ-sås gjord på rabarber och lök är god att använda som rubb.
Läs merBBQ-sås med rabarber (AIP)
AIP. En sötsur BBQ-sås som passar till grillat. Pensla på kött och grönsaker som glaze eller ät som tillbehör.
Läs merBiffar med lök och zucchini (AIP)
AIP. Saftiga goda biffar där man får både kött och grönsaker i ett. Dessa fungerar därför även bra som mellanmål eller plockmat vid fest. Löken gör den extra smakrik.
Läs merUgnsgrillade kycklingbitar (AIP)
AIP/PALEO. En både mild och lite syrlig hummus på blomkål tillsammans med små grillade kycklingbitar på lårkött. God plockmat som kan avnjutas kall.
Läs merSparris med virad bacon (AIP)
AIP. Sparris i bacon – en enkel och väldigt god kombination. Lätt att tvinna ihop.
Läs merKycklingklubbor i långpanna (AIP)
AIP. En stor långpanna med kycklingklubbor är ett bra och enkelt alternativ till en helstekt kyckling. Serveringsförslag som är gott är svarvade grönsaker, t ex zoodles.
Läs merKycklingbullar med thaismak (AIP)
AIP. Kycklingfärs kan kryddas ganska rejält och gifter sig bra med koriander och citron. Passar bra att grilla.
Läs merLaxspett med citron och ingefära (AIP)
AIP. Laxspett som marinerat i citron, vitlök och ingefära. Dessa går bra att göra i ugnen, men vill du grilla dem så lägg dem på en liten plåt eller form och grilla indirekt på grillen så fastnar de inte.
Läs merSkinkschnitzel på bädd av rostad blomkål och spenat (AIP)
AIP. Hitta en fin bit ekologiskt fläskkött. I receptet används lite tunnare skink-schnitzel, men det går bra med kotlett eller en bit karré också. Det är kombinationen med rostad blomkål, spenat och fläskkött som är gott.
Läs mer