Fat bombs med kolasmak och syrlig smak (AIP)

  AIP.  Fat bombs! Nyttiga mättande så kallade fat bombs med två olika smaker. En söt med kolasmak och en syrlig variant med hallon och citron.

  Läs mer

  Gelébitar på morot, ingefära och chili (paleo)

  Paleo. Goda gelégodisar som  både är fräscha i smaken och nyttiga. Söta morötter passar bra tillsammans med ingefära och chili som bidrar med hetta och sting.

  Läs mer

  Blåbärsbomber gelatingodis (AIP)

  AIP. Blåbärsbomber! Gelatingodis med blåbär, citron och vanilj. Nyttiga då gelatin innehåller läkande aminosyror.

  Läs mer

  Ananaspuré med ingefära och gurkmeja (AIP)

  AIP. Ananaspuré med ingefära och gurkmeja som toppas med bitar av färsk ananas och lite kokosgrädde.

  Läs mer

  Chips på zucchini (AIP)

  AIP. Gott snacks att knapra på. Zucchini innehåller mycket vatten så knepet för att få dem krispiga är att torka dem torra och låta dem gå länge i ugnen på låg värme.

  Läs mer

  Bounty-bitar med carob (AIP)

  AIP. Gör en klassisk bounty-bit till fikat. Här vi gjort en variant med carob-överdrag istället för den klassiska med choklad. Lika gott om inte godare!

  Läs mer

  Ischoklad med mint- och apelsinsmak (AIP)

  AIP. Superenkel ischoklad med carob istället för mörk choklad. Caroben är söt i sig och passar därför jättebra att ha i ”godis” då den inte behöver sötning som t ex ren kakao. Här med mint- och apelsinsmak, men det går bra att göra dem utan smak också.

  Läs mer

  Bounty med grapefrukt (Paleo)

  PALEO. Bounty bites med chokladtäcke och smak av grapefrukt. Om du byter ut kakao mot carobpulver blir dessa AIP. Uteslut även kaffet i så fall. Variera dina bountybitar med olika smaker – citron, vanilj, kanel etc.

  Läs mer

  ”Vit choklad”-praliner (AIP)

  AIP/PALEO. Finmalt jordmandelmjöl ger en mild och söt smak som påminner om vit choklad. Bara tre ingredienser i dessa praliner.

  Läs mer

  Geléhallon (AIP)

  AIP/PALEO. Gör eget gelégodis! Jättenkelt och så gott. Variera med olika bär och rulla dem i kokossocker för att lyxa till det.

  Läs mer

  Nutellapraliner (paleo)

  PALEO. Superenkla praliner med bara fyra ingredienser. Köp en pralinform i silicon billigt på IKEA.

  Läs mer

  Maränger med körsbärscurd (paleo)

  PALEO. Maränger med honung istället för socker och sedan en curd på äggulorna. Antingen kan man göra en klassisk lemoncurd (recept under såser och tillbehör) eller en med till exempel körsbär som i det här receptet.

   

  Läs mer

  Kola med apelsinsmak (AIP)

  AIP/PALEO. En kola som inte behöver kokas, gjord på dadlar och kokosolja. Smaksätt med carob vid AIP eller vanlig kakao/kaffe vid paleo. Apelsin är gott som smak, men du kan variera med vanilj, pepparmint eller lime.

  Läs mer

  Gelégodis i jultappning (AIP)

  AIP/PALEO. Bjud på lite gott – och syrligt – gelégodis gjorda med små pepparkaksformar. Du kan använda dig av vilka bär som helst. I mina blev det frysta blandade bär; svartvinbär, blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar (mix som finns att köpa på Lidl).

  Läs mer

  Syrliga remmar av bär(AIP)

  AIP. Gott godis som passar både vuxna och barn. Receptet kan man variera i det oändliga, det här receptet är gjort på hallon och blåbär.

  Läs mer

  Chokladsås på carob (AIP)

  AIP. Denna sås passar bra som ersättning till vanlig chokladsås. Carob är sött i sig själv så därför behövs bara lite honung. Såsen stelnar om du ställer den kallt, men det går bra att värma den så blir den lös igen.

  Läs mer

  Gelégodis hallon och citron (AIP)

  AIP. Goda små bitar av gelégodis som man kan variera i smak lite efter vad man har hemma. Citron och hallon ger dem en frisk smak.

  Läs mer

  Sega pepparkakor (AIP)

  AIP. Juliga små kakor med riktig pepparkakssmak. De är lite sega i konsistensen men om man låter dem ligga framme ett par dagar blir de hårda och knapriga.

  Läs mer

  Dadelbollar (AIP)

  AIP. Dessa bollar är enkla att göra och väldigt goda. Ha dem på en bricka eller tallrik i frysen och plocka fram strax innan de ska ätas. Variera smaken med olika bär. Lingon är till exempel syrligt och annorlunda.

  Läs mer