Ugnsrostad butternutpumpa med kanel, honung och bacon (AIP)

    AIP. Ljuvligt smakrik rätt som passar bra som mellanmål eller förrätt. Lägg till en bit stekt nötkött så får du en huvudrätt. Kanel, honung och bacon gifter sig perfekt med pumpa.

    Läs mer

    Musslor med rödlök i citronsås (AIP)

    AIP. En frisk musselgryta med rödlök, vitlök och citronsås. Rostade pinjenötter för dig som kan inkludera det (ej AIP). Funkar väldigt fint som en förrätt eller som en vanlig rätt om du lägger till ångade grönsaker och en skiva AIP-bröd.

    Läs mer

    ”COUSCOUS” med gurkmeja (AIP)

    AIP. Couscous med färsk gurkmeja, äpple och persimon. Riktigt god liten sidosallad som passar bra till kött och fisk. Servera kall eller ljummen.

    Läs mer

    Kammusslor med pepparrots-stomp (AIP)

    AIP. Lyxig förrätt med kammusslor och en rivigt mos gjort på pepparrot och palsternacka, Tips: Servera i miniportioner så det blir goda små munsbitar.

    Läs mer

    Kalkonbröst i ugn (AIP)

    AIP. Ugnsstekt kalkonbröst ger flera portioner och passar perfekt som alternativ till vanlig stek eller t ex julskinka.

    Läs mer

    Krustader (AIP)

    Som festlig förrätt eller perfekt till vårfester och studentkalas har vi plockat fram ett helt nytt recept på krustader! Dessa är enligt AIP. Tumma dem tunna får de en fin krispighet.

    Fyll dem med vad du vill; svamp, räkor, tapenade, eller som i vår version med guaccamole med musslor, citron och dill (AIP) och het bruschettamix (paleo).

     

    Läs mer

    Pitabröd (Paleo)

    PALEO. Pitabröd – snabbt, enkelt och supergott! Glutenfritt, nötfritt och gjort på enbart 3 ingredienser – jordmandelmjöl, ägg och kokosolja. Vispa ihop på 30 sek och in i mikron 2 minuter – sen är det klart!

    Läs mer

    Ugnsgrillade kycklingbitar (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. En både mild och lite syrlig hummus på blomkål tillsammans med små grillade kycklingbitar på lårkött. God plockmat som kan avnjutas kall.

    Läs mer

    Rödbetor med lime (aip, paleo)

    AIP/PALEO. Rödbetor marinerade i lime, olivolja, salt och kryddor. Gott till fisk men även som tillbehör till grillat.

    Läs mer

    Formfranska (paleo)

    PALEO. Ett gott bröd som är helt paleo. Fiberhusken ersätter gluten och ger brödet spänst.

     

    Läs mer

    Köttfärsfylld paprika med chilitoppning (paleo)

    PALEO. Kryddiga paprikahalvor fyllda med köttfärsröra och kokosgrädde med chili. Det söta i kokosgrädden och den ugnsgrillade paprikan bryter av hettan i köttfärsen fint. Ät som de är eller med en sidosallad.

    Läs mer

    Sparris och fänkålssallad (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Fräsch, krispig sallad med bara två ingredienser – hyvlad färsk sparris och fänkål. Dressing på olivolja och citron.

    Läs mer

    Grön supersmoothie (AIP, Paleo)

    AIP/PALEO. En nyttig och väldigt god grön smoothie med avokado, spenat och frukt – allt du behöver för en bra start på dagen eller efter träningen.

    Läs mer

    Dumplings (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Dumplings som först steks för att sedan ångkokas snabbt för att få den typiska lite sega dumplings-konsistensen. Istället för soja kan man använda koksoaminos. Servera med grönsaksfräs med äppelcidervinäger. Dessa dumplings är lite söta och då är det gott att bryta av med syra.

     

    Läs mer

    Äggnästen med sötpotatis (paleo)

    PALEO. En enkel rätt som passar bra till frukost. Rätten lagar till sig själv i ugnen. Använd en spiralizer eller grönsakssvarv för att få till strimlorna fint. Det går också bra att strimla sötpotatisen med en potatisskalare. Glöm inte att salta ordentligt för bästa smak.

    Läs mer

    Lökringar (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Frasiga friterade lökringar. Använd riktigt med (gärna smakneutral) kokosolja (t ex Renée Voltaire) när du friterar.

    Läs mer

    Knäckebröd (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Ett gott alternativ till vanligt knäckebrödet när man äter AIP. Gelatinägget ger brödet lite extra saftighet och knäcket blir lite segare än vanligt knäcke, men väldigt gott.

     

    Läs mer

    Rödbetsbiffar med guacamole (AIP)

    AIP/PALEO. Gör goda biffar med kokta rödbetor och servera med en vitlöksspäckad guacamole.

     

    Läs mer