No-jito – alkoholfri mojito med mynta, lime och honung
AIP. Festlig alkoholfri mojito som är läskande och snygg. Vi kallar den när för No-jito och den innehåller mynta, lime och lite honung.
Läs merBrownies på zucchini och carob
AIP. Fyra smårutor brownies på zucchini, tapiokamjöl, kokosmjölk och carob. Söta med honung efter egen smak. Gott till fikat och enkla att göra. Servera med lite hyvlade jordmandlar och kokosflingor på toppen. Hyvlade/rivna torkade jordmandlar finns att köpa online.
Läs merVarm choklad med MCT-olja
AIP. God och söt varm choklad – med carob – och MCT-olja. Oljan ger snabbt bra extra energi.
Läs merBounty-bollar med kokos och lime
AIP. Mumsiga bounty-bollar med smak av vanilj eller lime. Perfekt att ha i frysen och plocka fram till fikat eller när du blir sugen på något gott.
Läs merKladdkaka med hallonsås
Paleo. En underbart smakrik kladdkaka som du serverar med syrlig hallonsås. I detta recept är det hälften kakao och hälften carobpulver vilket ger kladdkakan en sötare helt ljuvlig kolasmak.
Läs merKakor med kakaonibs (paleo)
Paleo. Kakor med mandelmjöl, jordmandelmjöl och kakaonibs. Sötning kommer från lite honung. Gör antingen fyra stora amerikanska cookies eller åtta mindre småkakor.
Läs merEva-Lenas brownie med svarta bönor (paleo)
Paleo. Goda chokladbrownies som är gjorda med svarta kokta bönor. Receptet från Eva-Lena, en medlem i klubben. Den serveras med färska bär.
Läs merMjuk chokladkaka med carob (AIP)
AIP. Mjuk chokladkaka – som här är gjord med carob istället för kakao för att passa AIP. Det går bra att ha kakao istället såklart, men då får man ta mindre än receptet och eventuellt lite mer honung i då carob är mycket sötare än kakao.
Läs merChokladpannacotta (AIP)
AIP/PALEO. Chokladpannacotta! Superduperenkel på bara TRE ingredienser. Släng ihop i ett nafs och avnjut till fikat. Du kan antingen välja kako (paleo) eller carob (AIP) till pannacottan. Vi har valt att inte söta den med någonting för att göra den så nyttig som möjligt. Men naturligtvis kan man ha en tsk honung i om man vill. Avnjut med skivad banan eller bär.
”Vit choklad”-praliner (AIP)
AIP/PALEO. Finmalt jordmandelmjöl ger en mild och söt smak som påminner om vit choklad. Bara tre ingredienser i dessa praliner.
Läs merNutellapraliner (paleo)
PALEO. Superenkla praliner med bara fyra ingredienser. Köp en pralinform i silicon billigt på IKEA.
Läs merChoklad & Kaffebrownies (paleo)
PALEO. En chokladbrownie med fiberhusk som ger kakan sin spänstiga och lite sega konsistens. Kaffe och kakaosmak tillsammans med banan och mandel. Smakar bäst serverad kall, gärna efter en natt i kylskåpet.
Läs merMjuk carobkaka – med jordgubbar (AIP)
AIP/PALEO. Enkla smakrika mjuka carob-kakor som man gör i muffinsformar. Istället för ägg används en halv avokado. Detta gör kakan mjuk och krämig i mitten. Servera med färska bär som tex jordgubbar eller hallon och eventuellt en klick kokosgrädde eller AIP-glass.
Läs merChokladvåfflor med chokladsås (Paleo)
PALEO. Våfflor med chokladsås i smeten blir väldigt gott. Servera med massor av chokladsås och färska eller tinade bär.
Läs merBrownies på hasselnötsmjöl (Paleo)
PALEO. Gör några goda brownies med stark kakaosmak till fikat. Jag har valt hasselnötsmjöl till mina men det går lika bra med mandelmjöl.
Läs mer”Choklad”pudding på carob (AIP)
AIP/PALEO. En smarrig efterrätt på carob istället för kakao. Låt det koka ihop ordentligt så att puddingen blir tjock innan den hälls upp i portionsglas.
Läs mer