Kakor med kakaonibs (paleo)

  Paleo. Kakor med mandelmjöl, jordmandelmjöl och kakaonibs. Sötning kommer från lite honung. Gör antingen fyra stora amerikanska cookies eller åtta mindre småkakor.

  Läs mer

  Eva-Lenas brownie med svarta bönor (paleo)

  Paleo. Goda chokladbrownies som är gjorda med svarta kokta bönor. Receptet från Eva-Lena, en medlem i klubben. Den serveras med färska bär.

  Läs mer

  Mjuk chokladkaka med carob (AIP)

  AIP. Mjuk chokladkaka – som här är gjord med carob istället för kakao för att passa AIP. Det går bra att ha kakao istället såklart, men då får man ta mindre än receptet och eventuellt lite mer honung i då carob är mycket sötare än kakao.

  Läs mer

  Chokladpannacotta (AIP)

  AIP/PALEO. Chokladpannacotta! Superduperenkel på bara TRE ingredienser. Släng ihop i ett nafs och avnjut till fikat. Du kan antingen välja kako (paleo) eller carob (AIP) till pannacottan. Vi har valt att inte söta den med någonting för att göra den så nyttig som möjligt. Men naturligtvis kan man ha en tsk honung i om man vill. Avnjut med skivad banan eller bär.

   

  Läs mer

  ”Vit choklad”-praliner (AIP)

  AIP/PALEO. Finmalt jordmandelmjöl ger en mild och söt smak som påminner om vit choklad. Bara tre ingredienser i dessa praliner.

  Läs mer

  Nutellapraliner (paleo)

  PALEO. Superenkla praliner med bara fyra ingredienser. Köp en pralinform i silicon billigt på IKEA.

  Läs mer

  Choklad & Kaffebrownies (paleo)

  PALEO. En chokladbrownie med fiberhusk som ger kakan sin spänstiga och lite sega konsistens. Kaffe och kakaosmak tillsammans med banan och mandel. Smakar bäst serverad kall, gärna efter en natt i kylskåpet.

  Läs mer

  Mjuk carobkaka – med jordgubbar (AIP)

  AIP/PALEO. Enkla smakrika mjuka carob-kakor som man gör i muffinsformar. Istället för ägg används en halv avokado. Detta gör kakan mjuk och krämig i mitten. Servera med färska bär som tex jordgubbar eller hallon och eventuellt en klick kokosgrädde eller AIP-glass.

  Läs mer

  Chokladvåfflor med chokladsås (Paleo)

  PALEO. Våfflor med chokladsås i smeten blir väldigt gott. Servera med massor av chokladsås och färska eller tinade bär.

  Läs mer

  Brownies på hasselnötsmjöl (Paleo)

  PALEO. Gör några goda brownies med stark kakaosmak till fikat. Jag har valt hasselnötsmjöl till mina men det går lika bra med mandelmjöl.

  Läs mer

  ”Choklad”pudding på carob (AIP)

  AIP/PALEO. En smarrig efterrätt på carob istället för kakao. Låt det koka ihop ordentligt så att puddingen blir tjock innan den hälls upp i portionsglas.

  Läs mer