-
Amerikansk äppelpaj med hasselnötter
Paleo. Äppelpaj med hasselnötter och en botten med ägg och mandelmjöl. Njut av den som den är eller med en vaniljsås på kokosgrädde.
Läs mer -
Äppelpaj med vaniljsås
AIP. Äppelpaj med pajbotten av jordmandelmjöl, kokosmjöl och tapiokamjöl. Servera med en god kall vaniljsås gjord på kokosmjölk, honung och vanilj.
Läs mer -
Hasselbacks-äpplen med knaprig fyllning
AIP. Äpplen i ugn skurna som hasselbackspotatis. Fyllningen som trycks ner mellan äppelskivorna består av kokos, jordmandelmjöl, honung, kokosolja, kryddnejlika och malen ingefära. Servera med kall kokosmjölk.
Läs mer -
Äppeltarte (AIP)
AIP. Äppeltarte med pajbotten. Denna äppelpaj är väldigt enkel och innehåller ingen fyllning mer än skivade äpplen. Därför är det gott med en vaniljsås på kokosmjölk till.
Läs mer -
Saftig äppelkaka med kokbanan (AIP)
AIP. Äppelkaka med en smet av kokbanan och banan, vilket gör den extra saftig. Krydda med kanel och söta med lite honung.
Läs mer -
Äppelkaka med mandelmjöl (paleo)
Paleo. En äppelkaka med smet på ägg och mandelmjöl och med tunt skivade äpplen som trycks ner i smeten. Pudra över kanel och lite kokossocker och servera med en klick kokosgrädde.
Läs mer -
Smulpaj grundrecept (AIP)
AIP. Grundreceptet till smulpajen kan man använda till vilka bär som helst eller skivade äpplen. Här valde vi hallon. Ställ kokosoljan i kylen så den blir hård före du gör denna smulpaj så blir den extra knaprig.
Läs mer -
Bär-och äppelpaj med kokosbotten (AIP)
AIP. En lite smulig kokosbotten med ett lager av bärkräm. Denna mix mellan paj och tårta passar bra till både fest och fika. Ta bär efter säsong, här är det hallon och jordgubbar som steks ihop med äpple,
Läs mer -
Äppelskivor i ugn (AIP)
AIP. Enkel efterrätt med carob och honung. Carob är sött i sig så det behövs inte mycket honung, eller ingen alls om man föredrar det.
Läs mer -
Äppelpaj med bärtäcke (AIP)
AIP. Äppelpaj med bärtäcke som blir saftig tack vare vaniljsåsen. Använd vilka bär som helst. Vi valde björnbär.
Läs mer -
Äppelkuvert (AIP)
AIP. Söta, goda knyten med äppelbitar stekta i mald ingefära och kanel. Det går bra att dubbla satsen för flera kuvert.
Läs mer -
Minipajer i muffinsform med äpplen (AIP)
AIP/PALEO. Pajdegen passar bra till både efterrättspajer och matpajer. Variera fyllningen med vad du har hemma eller vad du är sugen på. Det är gott med svamp. lök och köttfärs, till exempel. Här blev det äppelpajer.
Läs mer -
Äpplen i ugn med kanelvisp (AIP)
AIP/PALEO. Ljumma ugnsbakade äpplen serverade med en egen variant på vaniljsås – kanelvisp. Vispa kokosgrädden fluffig eller servera den ovispad, då blir den mer som en sås.
-
Stekpanne-äppelpaj (Paleo)
PALEO. En ny favorit i köket! Stekpanne-paj. Smidigt då man bara använder en ugnsfast stekpann hela vägen.
Läs mer -
Körsbärspaj (Paleo)
PALEO. En klassisk amerikansk körsbärspaj som modifierats till paleo. För en krämig fyllning kan det behövas en dl extra bär utöver körsbär. Vi har hallon i detta recept men det går bra med blåbär, jordgubbar eller varför inte små tärningar av äpple som kokats mjuka.
Läs mer -
Fransk äppelkaka (AIP)
AIP. Ljuvligt god öppen paj – tarte på franska. Antingen gör man små portionspajer eller en större. Den här degen räcker till tre – fyra minipajer. Se till att botten blir ordentligt genomgräddad. Gott med en enkel vaniljsås till gjord på kokosgrädde och äkta vanilj.
Läs mer