Smulpaj grundrecept (AIP)

  AIP. Grundreceptet till smulpajen kan man använda till vilka bär som helst eller skivade äpplen. Här valde vi hallon. Ställ kokosoljan i kylen så den blir hård före du gör denna smulpaj så blir den extra knaprig.

  Läs mer

  Bär-och äppelpaj med kokosbotten (AIP)

  AIP. En lite smulig kokosbotten med ett lager av bärkräm. Denna mix mellan paj och tårta passar bra till både fest och fika. Ta bär efter säsong, här är det hallon och jordgubbar som steks ihop med äpple,

  Läs mer

  ÄPPELSKIVOR I UGN (AIP)

  AIP. Enkel efterrätt med carob och honung. Carob är sött i sig så det behövs inte mycket honung, eller ingen alls om man föredrar det.

  Läs mer

  Äppelpaj med bärtäcke (AIP)

  AIP. Äppelpaj med bärtäcke som blir saftig tack vare vaniljsåsen. Använd vilka bär som helst. Vi valde björnbär.

  Läs mer

  Äppelkuvert (AIP)

  AIP. Söta, goda knyten med äppelbitar stekta i mald ingefära och kanel. Det går bra att dubbla satsen för flera kuvert.

  Läs mer

  Minipajer i muffinsform med äpplen (AIP)

  AIP/PALEO. Pajdegen passar bra till både efterrättspajer och matpajer. Variera fyllningen med vad du har hemma eller vad du är sugen på. Det är gott med svamp. lök och köttfärs, till exempel. Här blev det äppelpajer.

  Läs mer

  Äpplen i ugn med kanelvisp (AIP)

  AIP/PALEO. Ljumma ugnsbakade äpplen serverade med en egen variant på vaniljsås – kanelvisp. Vispa kokosgrädden fluffig eller servera den ovispad, då blir den mer som en sås.

  Läs mer

  Stekpanne-äppelpaj (Paleo)

  PALEO. En ny favorit i köket! Stekpanne-paj. Smidigt då man bara använder en ugnsfast stekpann hela vägen.

  Läs mer

  Körsbärspaj (Paleo)

  PALEO. En klassisk amerikansk körsbärspaj som modifierats till paleo. För en krämig fyllning kan det behövas en dl extra bär utöver körsbär. Vi har hallon i detta recept men det går bra med blåbär, jordgubbar eller varför inte små tärningar av äpple som kokats mjuka.

  Läs mer

  Fransk äppelkaka (AIP)

  AIP. Ljuvligt god öppen paj – tarte på franska. Antingen gör man små portionspajer eller en större. Den här degen räcker till tre – fyra minipajer. Se till att botten blir ordentligt genomgräddad. Gott med en enkel vaniljsås till gjord på kokosgrädde och äkta vanilj.

  Läs mer