• PEPPARKAKOR KNAPRIGA (AIP, PALEO)

    AIP/PALEO. De här pepparkakorna är knapriga som vanliga pepparkakor och kan även kavlas precis som vanliga. Både kassavamjöl och jordmandelmjöl av bästa kvalitet kan du köpa online hos www.dorimax.se eller butiker där deras produkter återförsäljs.

    • 40 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 dl Kassavamjöl + 1 dl till knådning
    2 dl Jordmandelmjöl
    2 msk Honung
    1 tsk Malen kryddnejlika
    2 tsk Kanel
    1 dl Kokosolja, smält
    1 dl Vatten
    1 nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Blanda kassavamjöl, jordmandelmjöl, salt, honung, kanel, kryddnejlika, smält kokosolja och vatten i en skål. Blanda väl och länge till en jämn deg.

    2. 2)

      Fyll på med kassavamjöl lite i taget och knåda degen tills den blir kladdfri och följsam.

    3. 3)

      Vira in degen i plastfolie och låt vila/stelna i kylen i ca 30 minuter.

    4. 4)

      Sätt ugnen på 220°.

    5. 5)

      Kavla ut degen mellan två bakplåtpapper. Mjöla degen lite med kassavamjöl och tryck ut pepparkakor med formar på vanligt vis.

    6. 6)

      Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll koll så att de inte bränns.

    DelaShare on Facebook