• Grillade tunna kycklingfiléer med tomater och svarvad zucchini (Paleo)

    Paleo. Grillade tunna kycklingfiléer med chili som serveras med tomater och svarvad zucchini som fått marinera i lime och näringsjäst.

    • 30 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    2 kycklingfiléer
    1 tsk paprikapulver
    1 krm chiliflakes
    1 tsk gurkmeja
    1 nypa havssalt
    2 msk olivolja
    1 zucchini
    1 msk näringsjäst
    1 msk pressad lime
    Några plommontomater

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Dela kycklingfiléerna i tre mindre delar på längden så du får sex delar. Banka ut dem något.

    3. 3)

      Blanda kryddorna med olivolja och lägg ner kycklingen och blandningen i en plastpåse och låt marinera 15 minuter.

    4. 4)

      Lägg ut kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i 20 minuter, vänd och tillaga i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt.

    5. 5)

      Svarva zucchinin på en grönsakssvarv eller gör längder med en potatisskalare. Blanda med limejuice och näringsjäst och låt dra under tiden som kycklingen är i ugnen. Servera med tomaterna.