• Gott frukostbröd (AIP & Paleo)

    Små goda och saftiga frukostbröd! De passar perfekt att frysa in, så du kan göra många på en och samma gång!

    • 100 minuter
    • 2 portioner
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 st kokbanan (grön)
    2 dl kassavamjöl
    1/2 dl arrowrootmjöl eller potatismjöl
    3 msk smält kokosolja
    1 tsk havssalt
    1/2 påse torrjäst (t ex kronans)
    1 tsk kryddor, t ex timjan och rosmarin
    1 dl varmt vatten, ca 40 grader

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala kokbananen genom att skära av ändarna och snitta skalet på längden, bryt sedan av skalet. Finhacka kokbananen.

    2. 2)

      Mixa den tillsammans med kokosolja till en jämn smet. Använd t ex stavmixer.

    3. 3)

      Blanda torrjästen med det varma vattnet i en djup tallrik. Rör ut jästen med en gaffel.

    4. 4)

      Blanda arrowrotmjöl och kassavamjöl med kryddor och salt. Häll ner mjölblandningen i kokbanansmeten och blanda/fördela med fingrarna. Det blir en ganska smulig deg.

    5. 5)

      Häll i jästvätskan och blanda noga. Ta upp degen och knåda 10 gånger mellan händerna. Den ska vara lite kletig men fast.

    6. 6)

      Forma dem bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över med kökshandduk och låt jäsa i 30 minuter.

    7. 7)

      Sätt ugnen på 175° och sätt in bullarna mitt i ugnen. Grädda i 35 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan du delar dem, annars kan de vara lite sega. När kokbananen svalnat blir konsistensen mer likt vanligt bröd.