Sötpotatissallad med avokado, mango och kräftstjärtar (AIP)

    AIP. Gudgomligt god och lite lyxig sallad med kokt sötpotatis, avokado, söt mango och salta kräftstjärtar. Lite kapris och skivad salladslök bryter av med extra smaker.

    Läs mer

    Stekt inlagd strömming (AIP)

    AIP. Stekt strömming i ättikslag med tunt skivad rödlök är en klassiker. Ät på ett AIP-knäcke eller njut tillsammans med mer picklad lök och en grönsallad med gurka och avokado.

    Läs mer

    Sallad med fänkål och sparris (AIP)

    AIP. En vegetarisk sallad med mycket smak! Fänkål, sparris, rödlök och avokado med citronvinägrett. Gott tillbehör till kött och fisk.

    Läs mer

    Kycklingsallad med granatäpple (AIP)

    AIP. En enkel och fräsch sallad med grillad kycklingfilé i skivor med granatäpple och rostade pinjenötter. (Uteslut nötter vid AIP). Gör en vinägrett till salladen – recept här.

    Läs mer

    ”COUSCOUS” med gurkmeja (AIP)

    AIP. Couscous med färsk gurkmeja, äpple och persimon. Riktigt god liten sidosallad som passar bra till kött och fisk. Servera kall eller ljummen.

    Läs mer

    Räk- och laxterrin (AIP)

    AIP. Två varianter av terriner – en med räkor och dill och en med varmrökt lax och pepparrot. Fyllningen är en blandning av olika grönsaker som passar bra med fisk och skaldjur – rotselleri, morötter och butternut-pumpa. Men det går bra att ta andra grönsaker också, t ex blomkål, spenat och kålrot.

    Läs mer

    Brunkål (AIP)

    AIP. Brunkål är egentligen bara vitkål som får gå i ugnen med lite kryddor och honung.Sött och gott tillbehör på julbordet till den salta sillen.

    Läs mer

    Zucchinisallad med ugnsbakad lax (aip)

    AIP. Matig sallad på svarvad zucchini och kålrot ihop med citronvinägrett och mild ugnsbakad lax.

    Läs mer

    Sallad med varmrökt lax eller makrill (AIP)

    AIP. Somrig sallad med färsk rödlök, rädisor och svarvad zucchini. Servera med rökt makrill eller lax. Två sorters dressing passar bra till salladen.  Ranchdressing och senapsvinägrett. Du hittar recepten under såser och tillbehör.

    Läs mer

    Lax och röbetssallad med lime (AIP)

    AIP/PALEO. Limemarinerade rödbetor med kallrökt lax. Serveras med kokt spenat och sallad med krispiga rädisor.

    Läs mer

    Bibimbap (AIP)

    AIP/PALEO. Bibimbap är en koreansk vardagsrätt som kan varieras mycket. Därför passar den bra som rätt vid t ex AIP. Traditionellt ska det vara kimchi i bibimbap och en AIP-anpassad kimchi (utan chili) hittar du HÄR. Den här rätten innehåller i övrigt morötter julienne, kokta blomkålsbuketter och vitlöksfräst nötkött.

    Läs mer

    Sparris och fänkålssallad (AIP)

    AIP/PALEO. Fräsch, krispig sallad med bara två ingredienser – hyvlad färsk sparris och fänkål. Dressing på olivolja och citron.

    Läs mer

    Tortilla med tapenade och räkor (AIP)

     

    AIP/PALEO. Oliver är riktigt nyttigt med mycket antioxidanter, och räkor är fulla av selen och D-vitamin. En perfekt kombo med andra ord. Använd tortilla som du hittar under kategorin bröd.

    Läs mer

    Fyra sorters kål (AIP)

    AIP/PALEO. Mitt bästa kålrecept är att blanda fyra sorters kål på tallriken. De ska alla tillagas separat (förutom grönkålen) på traditionellt sätt. Brunkålen ska in i ugnen i vattenbad, rödkålen stekas ihop med äpple och mald nejlika och brysselkålen kokas först och steks sedan. (Gärna i baconfett). Alla tre recepten kan man göra separat till jul- eller påskbordet.

    Läs mer

    Svartrötter och sparris med sardelldressing (AIP)

    AIP/PALEO. Svartrötter – eller fattigmanssparris – är söta och goda. Och väldigt nyttiga också, precis som de flesta underjord-grönsaker. Koka, skala och servera med sparris och en salt sardelldressing med tryck i.

    Läs mer

    Äppelchutney (AIP)

    AIP.  Äppelchutney är gott som tillbehör till kötträtter. Denna håller minst en vecka i kylskåpet. Den går också bra att frysa in.

    Läs mer

    Salladsbåtar med svamp, guacamole och kycklingfärs (AIP)

    AIP.  Ett gott snack eller mellanmål som också passar bra att ha med på utflykten. Lägg stekt svamp (t ex kantareller) guacamole och stekt kycklingfärs på salladsblad och ät med fingrarna.

    Läs mer

    Guacamole (AIP)

    AIP. En kvick guacamole. Smaka av med lite limejuice i taget så att smaken inte tar över. Det är gott att hacka i en rödlök. I traditionell guacamole ingår koriander. Om man inte gillar det så hacka i lite persilja eller basilika istället.

    Läs mer

    Kokbanan-nuggets med bacon (AIP)

    AIP. Kokbanan, ekologisk bacon, vitlök och basilika är allt du behöver för att göra dessa goda nuggets. Perfekt som snacks på utflykten eller som mellanmål.

    Läs mer

    Lax- och gurkrullar med blancherad sötpotatis (AIP)

    AIP. God fingermat som går snabbt att göra. Genom att pressa citron över behåller de sin fräschör och kan göras i förväg och stå i kylen vid t ex skolavslutning eller bjudningar.

    Läs mer

    Räksallad med melon och jordgubbar (AIP)

    AIP. Somrig sallad med jordgubbar, melon, kalamataoliver och stora färska räkor.

    Läs mer