-
Kalkonbröst i ugn (AIP)
AIP. Ugnsstekt kalkonbröst ger flera portioner och passar perfekt som alternativ till vanlig stek eller t ex julskinka.
Läs mer -
Vegetarisk ”julskinka” på rotselleri (AIP)
AIP. Vegetariskt alternativ till julskinkan som är väldigt god. Ugnsbakad rotselleri med salt och olivolja, med ett täckte av näringsjäst som ser lite ut som ströbröd men som smakar mer som parmesan. Kombinationen blir mycket lyckad.
Läs mer -
Brysselkål till julbordet (AIP)
AIP. Knepet med att få goda brysselkål till jul- eller påskbordet är att göra som de gör i England. Först koka, sedan steka. Busenkelt och de blir riktigt goda.
Läs mer -
Ischoklad med mint- och apelsinsmak (AIP)
AIP. Superenkel ischoklad med carob istället för mörk choklad. Caroben är söt i sig och passar därför jättebra att ha i ”godis” då den inte behöver sötning som t ex ren kakao. Här med mint- och apelsinsmak, men det går bra att göra dem utan smak också.
Läs mer -
Brunkål (AIP)
AIP. Brunkål är egentligen bara vitkål som får gå i ugnen med lite kryddor och honung.Sött och gott tillbehör på julbordet till den salta sillen.
Läs mer -
Rödkålssallad med pickad rödlök (AIP)
AIP. Söt pickad rödlök, len lättstekt rödkål och lite syra från äpplen och tranbär. En perfekt sallad till högtidsbordet. Den går bra att göra i förväg då den blir ännu godare efter en natt i kylen.
Läs mer -
Rödkål (AIP)
AIP. Rödkål är en klassiker på högtidsbordet. Här är ett recept anpassat efter AIP.
Läs mer -
Lussekatter (AIP)
AIP. Saftiga lussekatter med de ”hemliga” ingredienserna kokbanan och pumpapuré. Pumpan ersätter ägg bra och kokbanan ger stuns i degen. Katterna går bra att frysa in.
Läs mer -
Kokostoppar med kokbanan och saffran (AIP)
AIP. Saftiga kokostoppar med smak av saffran. Kakorna går utmärkt att frysa in.
Läs mer -
Rödbetor med lime (AIP)
AIP/PALEO. Rödbetor marinerade i lime, olivolja, salt och kryddor. Gott till fisk men även som tillbehör till grillat.
Läs mer -
Geléhallon (AIP)
AIP/PALEO. Gör eget gelégodis! Jättenkelt och så gott. Variera med olika bär och rulla dem i kokossocker för att lyxa till det.
Läs mer -
Köttbullar med grönkål och vitlök (AIP)
AIP/PALEO. Äpple och grönkål och passar ihop. Servera med grönkålsröra & äppeltärningar eller till exempel kokta rotfrukter och äppelchutney. (recept under såser och tillbehör)
Läs mer -
Julköttbullar (AIP)
AIP/PALEO. Kryddiga köttbullar med mycket smak. I ekologiskt nötkött från gräsbetande djur finns massor av bra vitaminer och mineraler som tiamin, niacin, B6, järn, zink och selen.
Läs mer -
Lussekatter (Paleo)
PALEO. Saftiga lussekatter med smak av saffran. Det går bra att krydda med kardemumma också, en favorit hemma hos mig.
Läs mer -
Fisk- och skaldjursgryta med saffran (AIP)
AIP/PALEO. Fisk- och skaldjursgryta med torsk, räkor och musslor med smak av saffran.
Läs mer -
Kola med apelsinsmak (AIP)
AIP/PALEO. En kola som inte behöver kokas, gjord på dadlar och kokosolja. Smaksätt med carob vid AIP eller vanlig kakao/kaffe vid paleo. Apelsin är gott som smak, men du kan variera med vanilj, pepparmint eller lime.
Läs mer -
Gelégodis i jultappning (AIP)
AIP/PALEO. Bjud på lite gott – och syrligt – gelégodis gjorda med små pepparkaksformar. Du kan använda dig av vilka bär som helst. I mina blev det frysta blandade bär; svartvinbär, blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar (mix som finns att köpa på Lidl).
Läs mer -
Julkorv (AIP)
AIP. Gör din egen julkorv! Mal färs av fläsk (bog) och späck, eller använd fläskkarré som redan är marmorerat med fett eller fläskfärs. Att göra egen korv är ett roligt och inte minst välsmakande hantverk.
Läs mer -
Janssons frestelse
AIP. Janssons frestelse. Det går att använda flera olika rotfrukter till denna Jansson. Det blir väldigt gott med kålrabbi som i det här receptet. Kålrabbi innehåller mycket vitamin B och C samt kalcium, fosfor och magnesium.
Läs mer -
Sillsallad (AIP)
AIP/PALEO. Sillsallad är gjord på inlagda rödbetor. Rödbetor är naturligt rika på nitrat. När du äter nitratrik mat ökar nivåerna av kväveoxid i kroppen som ger förbättrad cirkulation och på sikt även sänkt/reglerat blodtryck.
Läs mer -
Knapriga pepparkakor (AIP)
AIP/PALEO. De här pepparkakorna är knapriga som vanliga pepparkakor och kan även kavlas precis som vanliga.
Läs mer