• Rapport från kokboksplåtningen

    Kokboken och guiden för autoimmuna sjukdomar börjar ta form nu. I förra veckan var det dags för den första omgången fotografering. Vi kan bjuda på några bilder från fotostugan.

    I dagarna tre förvandlades ett hus i Nacka till en fotostudio och matlagningsfabrik i ett. Kalle Hultén och jag lagade AIP-mat i omlott medan fotografen Denise Vestin plåtade.

    Det allra bästa med att plåta sin egen kokbok är avsmakningen som sker direkt på plats. Vi kunde överraska varandra med nya smaker. Kalle och jag har lite olika approach till AIP-maten. Han är basic och ser mest till vad som är nyttigast. Jag gillar oväntade smaker och tänker mer i nya recept. Just denna kombination tror vi är en lyckoträff när man gör en kokbok som ska passa alla.

    Denise porträtt

    Denise Vestin fotograferar

    kalle2

    Kalle lagar mat

    En kombo som jag inte smakat innan var köttfärslimpa med lever. Lever är väldigt bra att äta när du utesluter ägg (vilket det autoimmuna protokollet gör), men för mig som inte är så förtjust i lever har fantasin trutit. I Kalles köttfärslimpa  ”försvinner” smaken tillsammans med nötfärsen och massor av färska örter och vitlök. Perfekt!

    En sak som fick Kalle att bli lyrisk var mina päron virade i bacon med kanel. Hur gott?!

    päronVi blev också väldigt nöjda med vår helstekta röding. Så lätt och så otroligt gott. Kalle slängde bara upp den rensade fisken på en gjutjärnsstekpanna och stekte. Sen åts den som om vi var ute i naturen och just fiskat upp den. Man tog en bit var och åt med fingrarna. Lite salt var det enda som behövdes. Till det en halv sötpotatis. Perfekt lunch och det som blir över kokar man soppfond på.

    helstekt fisk

    Här är några fler bilder från plåtningen! Nästa omgång blir i februari. Jag kommer att lägga upp några av recepten och fler bilder allt eftersom.

    /Cecilia

     

    denise action

    pekbild

     

    Denise och Kallefruktogront-1827

    ingefäraråvaror

    Kategorier:
    Taggar:

    Kommentarer

    avatar
    2 Kommentarstråd
    1 Svar till kommentarstråd
    0 Följare
     
    Kommentar med flest reaktioner
    Populäraste kommentarstråden
    1 Kommentarens författare
    Swedish PaleoEva BolvaryAnna Dahlgren Nyligen kommenterat av
    Anna Dahlgren

    Ser fram emot att läsa boken!!! Har ledgångsreumatism och ett stort matintresse TOPPEN!

    Eva Bolvary

    Spännande!!!! 🙂 När beräknas denna bok komma ut på marknaden ? 🙂