• Rapport från kokboksplåtningen

  Kokboken och guiden för autoimmuna sjukdomar börjar ta form nu. I förra veckan var det dags för den första omgången fotografering. Vi kan bjuda på några bilder från fotostugan.

  I dagarna tre förvandlades ett hus i Nacka till en fotostudio och matlagningsfabrik i ett. Kalle Hultén och jag lagade AIP-mat i omlott medan fotografen Denise Vestin plåtade.

  Det allra bästa med att plåta sin egen kokbok är avsmakningen som sker direkt på plats. Vi kunde överraska varandra med nya smaker. Kalle och jag har lite olika approach till AIP-maten. Han är basic och ser mest till vad som är nyttigast. Jag gillar oväntade smaker och tänker mer i nya recept. Just denna kombination tror vi är en lyckoträff när man gör en kokbok som ska passa alla.

  Denise porträtt

  Denise Vestin fotograferar

  kalle2

  Kalle lagar mat

  En kombo som jag inte smakat innan var köttfärslimpa med lever. Lever är väldigt bra att äta när du utesluter ägg (vilket det autoimmuna protokollet gör), men för mig som inte är så förtjust i lever har fantasin trutit. I Kalles köttfärslimpa  ”försvinner” smaken tillsammans med nötfärsen och massor av färska örter och vitlök. Perfekt!

  En sak som fick Kalle att bli lyrisk var mina päron virade i bacon med kanel. Hur gott?!

  päronVi blev också väldigt nöjda med vår helstekta röding. Så lätt och så otroligt gott. Kalle slängde bara upp den rensade fisken på en gjutjärnsstekpanna och stekte. Sen åts den som om vi var ute i naturen och just fiskat upp den. Man tog en bit var och åt med fingrarna. Lite salt var det enda som behövdes. Till det en halv sötpotatis. Perfekt lunch och det som blir över kokar man soppfond på.

  helstekt fisk

  Här är några fler bilder från plåtningen! Nästa omgång blir i februari. Jag kommer att lägga upp några av recepten och fler bilder allt eftersom.

  /Cecilia

   

  denise action

  pekbild

   

  Denise och Kallefruktogront-1827

  ingefäraråvaror

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  guest
  3 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Anna Dahlgren
  Anna Dahlgren
  5 år sedan

  Ser fram emot att läsa boken!!! Har ledgångsreumatism och ett stort matintresse TOPPEN!

  Eva Bolvary
  Eva Bolvary
  5 år sedan

  Spännande!!!! 🙂 När beräknas denna bok komma ut på marknaden ? 🙂