• Kassavamjöl – gott till matlagning och bakning

  Kassava är en rot som har många olika namn och är en vanlig stapelvara i sydamerika, afrika och asien. Den är även glutenfri och har därför blivit ett populärt alternativ inom en antiinflammatoriska kosten, särskilt den autoimmuna kosten (AIP).

   

  Kassavamjölet

  Kassavamjöl, även kallat cassavamjöl, utvinns från roten på kassava. Kassavamjölet påminner mycket om vanligt vetemjöl då det efterliknar i konsistensen men också är väldigt enkelt att baka med. Dessutom har det en god smak som många tycker om.

   

  Ett litet extra tips när man använder sig av kassavamjöl är att det oftast går bra att direkt byta ut vetemjöl mot kassavamjöl i recept. Men se till att fluffa upp kassavamjölet innan du mäter upp det, annars är risken att det blir för mycket kassavamjöl då kassavamjölet sjunker ihop och blir mer kompakt i påsen.

   

  Är kassavamjöl och tapiokamjöl samma sak?

  Kassavamjöl är inte detsamma som tapiokamjöl, då tapioka är en ren stärkelse framställt på roten. Tapioka passar därför inte så bra för bakning, utan mer som redning av såser eller om man t ex vill göra en kräm.

   

  Att välja rätt sorts kassavamjöl

  När du bakar är det dock viktigt att du väljer rätt sorts kassavamjöl, eftersom att det annars kan bli stor skillnad på resultatet när du bakar eller lagar mat.

   

  Vi använder oss framförallt av två olika märken till våra recept. Dessa mjöler hittar du här.

   

  Vill du istället ha tips på ett bra tapiokamjöl så hittar du det här.

   

  Recept på kassavamjöl

  Eftersom att kassavamjöl blivit ett mycket populärt alternativ till bakning har vi många populära och goda recept som du hittar i vår medlemsklubb. Här nedan visar vi några av de mest omtyckta just nu.

   

  Proteinbröd (AIP & Paleo): Ett mycket populärt och saftigt bröd i form av kompakta frallor och som är smaksatta med basilika och oregano.

   

  Kladdkaka (AIP & Paleo):  En klassisk kladdkaka som är anpassad efter AIP-kosten. Mycket gott och populärt.

   

  Tacos (AIP & Paleo): Goda och mjuka tacos med köttfärsröra som är smaksatt med koriander, lime och rödlök.

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  Prenumerera
  Notifierat av
  guest
  2 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Sofie
  Sofie
  1 år sedan

  Jag hittar inte receptet på kladdkaka med kassavamjölet?