• Tid för Rabarber

    Nu är det rabarbertider. Rabarber är fantastiskt gott – och kan användas till mycket! Passa på att köpa hem eller plocka i den egna trädgården. I veckans Kockskola i Paleoklubben (kolla in videon) visar vi hur man gör en supergod rabarberpaj med päron – en helt fantastisk smakkombination.

     

    P1060755

    Varje vecka publicerar vi 3-5 olika nya recept i Paleoklubben. Gör som flera 100-tals redan gjort – gå med i klubben och var med i en helt unik paleo-gemenskap med egen sluten FB-grupp, utlottningar av fina böcker och produkter, ta del av fakta om kost och hälsa och massor av smarriga nyttiga recept. Prova 14 dagar helt gratis!

     

    Denna vecka är det t ex beskrivning på en god Energi-shot.

     

    Här är det enkla receptet: Mixa 1 dl vatten, 1 tsk mald gurkmeja, 1 tsk äppelcidervinäger, juice från en halv citron, en kub färsk ingefära (ca 2×2 cm eller beroende på hur stark du vill ha den)  1 tsk äkta kanel, lite svartpeppar samt 1 msk olivolja. Häll upp i shot glas och bjud på en shot till familj och vänner. Voilà!

     

    De andra recepten i klubben är förutom Rabarber- och päronpaj (Paleo), Vitkålswok med kyckling (AIP) och Minichampinjoner tossade i citron och vitlök (AIP).

     

     

    P1060782P1060895P1060745

     

    I veckans Kockskola i klubben visar vi hur man gör den goda pajen:

    VECKANS RÅVARA i klubben – RABARBER

    Skärmavbild 2017-05-29 kl. 16.24.40

     

     

    Utdrag från klubbfakta: ”Det finns mycket fibrer i rabarber, vilket är bra för de goda bakterierna i tarmen. Rabarber är också rik på c-vitamin.

    Men det alldeles speciella med rabarber är att bara 100 gram rabarber innehåller hela 40% av dagsbehovet av den speciella formen av K-vitamin som man hittar i växter, Vitamin K1. Vitamin K1 är bland annat viktigt för blodplättarna och för uppbyggnad av benstommen.  Mörkgröna bladgrönsaker har också ett högt innehåll av K1, t ex spenat och grönkål.

    Säsongen för rabarber är kort så det gäller att passa på nu. En bra grej är att de går alldeles utmärkt att frysa in, så hacka upp i bitar och fyll frysen inför höst och vinter. Rabarberkräm med kokosmjölk är gott året om.”

    Gå med i Paleoklubben och lås upp arkivet till över 1000 unika recept på auotimmun paleo, AIP och vanlig paleo. Testa 14 dagar gratis nu! Gå med HÄR

    Välkommen!

    Kategorier:
    Taggar:

    Kommentarer

    Prenumerera
    Notifierat av
    guest
    2 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Anneli Fransson
    Anneli Fransson
    1 år sedan

    Vad har ni för vaniljsås till rabarberpajen? Det framgår inte av videon, och jag hittar inte receptet här inne, som det står i videon.

    Swedish Paleo
    Admin
    Swedish Paleo
    1 år sedan

    Hej Anneli, vi serverar inte någon vaniljsås till just det här receptet. Men vill du göra en egen vaniljsås så går det bra att ta 1dl kokosgrädde och blanda med 1krm äkta vanilj så har du en god vaniljsås 🙂