• Tid för Rabarber

  Nu är det rabarbertider. Rabarber är fantastiskt gott – och kan användas till mycket! Passa på att köpa hem eller plocka i den egna trädgården. I veckans Kockskola i Paleoklubben (kolla in videon) visar vi hur man gör en supergod rabarberpaj med päron – en helt fantastisk smakkombination.

  P1060755

  Varje vecka publicerar vi 3-5 olika nya recept i Paleoklubben. Gör som flera 100-tals redan gjort – gå med i klubben och var med i en helt unik paleo-gemenskap med egen sluten FB-grupp, utlottningar av fina böcker och produkter, ta del av fakta om kost och hälsa och massor av smarriga nyttiga recept. Prova 14 dagar helt gratis!

  Denna vecka är det t ex beskrivning på en god Energi-shot.

  Här är det enkla receptet: Mixa 1 dl vatten, 1 tsk mald gurkmeja, 1 tsk äppelcidervinäger, juice från en halv citron, en kub färsk ingefära (ca 2×2 cm eller beroende på hur stark du vill ha den)  1 tsk äkta kanel, lite svartpeppar samt 1 msk olivolja. Häll upp i shot glas och bjud på en shot till familj och vänner. Voilà!

   

  De andra recepten i klubben är förutom Rabarber- och päronpaj (Paleo), Vitkålswok med kyckling (AIP) och Minichampinjoner tossade i citron och vitlök (AIP).

   

   

  P1060782P1060895P1060745

   

  I veckans Kockskola i klubben visar vi hur man gör den goda pajen:

  VECKANS RÅVARA i klubben – RABARBER

  Skärmavbild 2017-05-29 kl. 16.24.40

   

   

  Utdrag från klubbfakta: ”Det finns mycket fibrer i rabarber, vilket är bra för de goda bakterierna i tarmen. Rabarber är också rik på c-vitamin.

  Men det alldeles speciella med rabarber är att bara 100 gram rabarber innehåller hela 40% av dagsbehovet av den speciella formen av K-vitamin som man hittar i växter, Vitamin K1. Vitamin K1 är bland annat viktigt för blodplättarna och för uppbyggnad av benstommen.  Mörkgröna bladgrönsaker har också ett högt innehåll av K1, t ex spenat och grönkål.

  Säsongen för rabarber är kort så det gäller att passa på nu. En bra grej är att de går alldeles utmärkt att frysa in, så hacka upp i bitar och fyll frysen inför höst och vinter. Rabarberkräm med kokosmjölk är gott året om.”

  Gå med i Paleoklubben och lås upp arkivet till över 150 unika recept på auotimmun paleo, AIP och vanlig paleo. Testa 14 dagar gratis nu! Gå med HÄR

  Välkommen!

  Taggar:

  Kommentarer