-
Kalops med inlagda rödbetor
AIP. Klassisk kalops med inlagda rödbetor är riktig husmanskost. Ät som den är eller tillsammans med kokt majrova eller kålrot istället för potatis.
Läs mer -
Fiskgryta med falsk vitvinsmak, dill, räkor och torsk
AIP. En fiskgryta med räkor och bitar av torsk. Med dill och kokosmjölk tillsammans med fräst lök, vitlök och morötter så får man fram en djup mustig smak som får en touch av vitvinssås tack vare äppelcidervinäger. Grytan går utmärkt att frysa in.
Läs mer -
Kycklinggryta med saffran och sambal oelek
Paleo. Smakrik kycklinggryta med saffran och sambal oelek (chiliröra). Morötter och lök ger god smak tillsammans med kycklingbuljongen som kan köpas färdigkokt. Gott och enkelt! Servera med till exempel blomkålsris.
Läs mer -
Kycklinggryta med gurkmeja, ingefära, paprikapulver och chili
Paleo. Smakrik kycklinggryta som är enkel att göra. Ingefära, chili och kokosmjölk ger den både hetta och sötma. Servera med lättkokta grönsaker som t ex broccoli,
Läs mer -
Biff stroganoff med blomkålsris
Paleo. Biff stroganoff enligt ett klassiskt recept som vi anpassat något till paleo. Mustig djup smak med mört kött. Perfekt med antingen kokt potatis eller blomkålsris.
Läs mer -
Kycklinggryta med sötpotatis, rotselleri, persika, spenat och saffran
AIP. En mustig och god kycklinggryta som du gör på 30 minuter. Hackad lök och vitlök fräses ihop med saffran och gurkmeja innan röran kokas ihop med rotsakerna. Kyckling, persika och spenat läggs ner mot slutet.
Läs mer -
Vegetarisk gryta i Crock pot med smaker av tikka masala
AIP. Vegetarisk gryta i Crock pot med smaker av tikka masala. Grytan består av fänkål, lök, sötpotatis, morötter, rotselleri, purjolök och smaksatt med gurkmeja, ingefära, kanel, kryddnejlika, vitlök och koriander/persilja.
Här hittar du tips på den crockpot vi använder och är supernöjda med!
Läs mer -
Grönsaksgryta med fänkål, morötter, palsternacka och sötpotatis
AIP. En mustig och mättande grönsaksgryta med blandade rotsaker, lök, fänkål och massor av persilja. Kokos aminos bidrar till den djupa smaken.
Läs mer -
Chiligryta med kidneybönor, färsk chili och kyckling
Paleo. En het gryta med bönor, krossade tomater, färsk chili, rotsaker plus strimlad kyckling. Gör bara grytan först och låt den koka ihop, sedan strimlar du redan tillagad kyckling och lägger i.
Läs mer -
Rotfruktsgryta med nötkött (AIP)
AIP. Detta är ett recept för tryckkokare. Fördelen med en tryckkokare är att det bara tar 30 minuter att få en mustig gryta med mört kött. Här använde vi sötpotatis, majrova, blomkål, broccoli och lök. Här är tryckkokaren vi använder oss av.
Läs mer -
Sjömansbiff paleo (utan öl)
Paleo. Klassisk sjömansbiff med potatis och tomatpuré. Den är utan öl (eftersom öl inte är paleo). Skiva potatisen tunt och varva med lök.
Läs mer -
Fisksoppa med färsk makrill och räkor (AIP)
AIP. Fisksoppa med en len och god grund på kokosmjölk och citron och med färsk makrill och räkor.
Läs mer -
Kyckling med rotsaker – långkok (paleo)
Paleo. Hel kyckling med rotsaker som får koka länge i en crockpot eller gjutjärnsgryta i ugnen. Dela morötter, sötpotatis, lök och palsternacka och krydda med chiliflingor, passerade tomater och persilja.
Läs mer -
Gulasch med sötpotatis (paleo)
Paleo. En riktigt mustig och god gulaschgryta med nötkött och sötpotatis. Paprika, paprikapulver och spiskummin ger gulaschen dess karaktäristiska smak.
Läs mer -
Renskavsgryta med Karljohansvamp (AIP)
AIP. Renskav med lök, Karljohansvamp och krämig sås på kokosmjölk med citron. Servera med lingon och persilja.
Läs mer -
Lammfärsröra med avokado (AIP)
AIP. Grekisk lammfärsröra med ljummen avokado. Lök, skogschampinjoner och vitlök som steks ihop med milda smaker av kanel och oregano, smaker som passar perfekt med lamm. Perfekt vardagsmat då lamm innehåller mycket bra mineraler som järn och zink.
Läs mer -
Soppa på rostad blomkål och fänkål (AIP)
AIP. En krämig och smakrik soppa. Genom att rosta grönsakerna i ugnen får soppan en djup och nötig smak.
Läs mer -
Chiligryta med kycklingfärs (paleo)
Paleo. Chiligryta med kycklingfärs. En mustig gryta som får stå och puttra i ett par timmar. Den innehåller kycklingfärs som ett gott alternativ till vanlig chili con carne.
Läs mer -
Högrevsgryta med tomat och lök (paleo)
Paleo. En mustig gryta med tomat, lök och färska kryddor som får stå och puttra på spisen i flera timmar – eller tillaga den i en slow cooker. Servera med potatis zoodles – strimlad färsk zucchini.
Läs mer -
Köttgryta med bönor och sockerärtor (paleo)
Paleo. Köttgryta med broccoli, bönor och sockerärtor, smaksatt med citrongräs, grön chili och kokosmjölk och lime.
Läs mer -
Lottas vegetariska linsgryta (paleo)
Paleo. En vegetarisk gryta som tjocknar lite tack vare röda linser och potatis. Smaksättningen drar åt det indiska köket med bockhornsklöver, kryddnejlika, gurkmeja och cayennepeppar.
Läs mer