Morots- och potatisbakelser (Paleo)
PALEO. Små goda portioner av morots- och potatisbakelser passar fint som tillbehör till kött eller kyckling. Gott som det är också som vegetarisk rätt.
Läs merVåfflor på sötpotatis (Paleo)
PALEO. Dessa våfflor innehåller bara tre ingredienser – riven sötpotatis, ägg och lite kokosmjöl. Våfflorna på bilden är gjorda i ett ”belgiskt” våffeljärn, vilket gör dem lite tjockare. Det går bra i vanligt järn också, men tänk på att breda ut smeten lite tunnare då så att våfflorna blir välgräddade.
Läs merRabarber- och päronpaj (Paleo)
PALEO. En saftig fruktpaj med mandelbotten. Rabarber och päron passar väldigt bra ihop och ger en robustare paj än t ex med jordgubbar Använd fasta päron. Grädda i minst 40 minuter, eventuellt behöver pajen gå längre, testa med en sticka om den är torr. För att inte grädda för hårt på toppen, lägg aluminiumfolie över pajen den sista kvarten.
Läs merMacarons med citronkräm (Paleo)
PALEO. Små mandelkakor med carob. Dessa innehåller både nötter och ägg och är därför inte AIP. När man använder carob behöver man inte tillsätta sötning som man annars behöver göra om man använder rå kakao. I citronkrämen tar man tillvara på äggulorna och det är enkelt att göra egen lemon curd.
Läs merCitronkräm lemon curd (Paleo)
PALEO. Citronkräm som passar bra som fyllning av småkakor, t ex macarons. Den passar bra även till våfflor, pannkakor eller på något gott paleobröd.
Läs merChokladkaka utan mjöl (Paleo)
PALEO. En chokladkaka som är saftig och har en rik chokladsmak. Servera med färska bär och en klick kokosgrädde, eller paleoglass.
Läs merRulltårta (Paleo)
PALEO. Denna rulltårta går snabbt att göra och en enkel sylt gör man genom att mosa en banan och blanda med färska hallon, eller andra bär. Det blir gott med några msk kakao i smeten, men det går bra att göra den utan kakao och med lite äkta vanilj eller kanske kardemumma istället.
Läs merPannkakor (Paleo)
PALEO. Ät dessa pannkakor med färska bär och frukt. Cassavamjöl ger en lite matigare smak än mandelmjöl, men har du mandelmjöl hemma så går det också bra.
Läs mer