• Kokbok för sköldkörteln – läk din sköldkörtel utan medicin

  Äntligen är den här! Vår bok om mat som gör det möjligt att häva och till och med bli helt symtomfri från sköldkörtelsjukdom: Kokbok för sköldkörteln. Det går bra att beställa via Bokus och ange rabattkoden swedishpaleo19 för 10% rabatt på köpet.

   

  Här kan du beställa boken.

   

  Bakgrund till boken

  Forskningsstudier från april 2019 respektive 2016 visar att det är möjligt att på egen hand, med en enkel metod, häva och till och med bli helt symtomfri från sköldkörtelsjukdom. Kostupplägget som bygger på den autoimmuna läkande kosten (även kallat det autoimmuna protokollet, AIP) följer samma principer som tillämpats i den klinska forskningen. Och det går utmärkt att följa upplägget hemma i sitt eget kök.

   

  Upp mot en halv miljon svenskar lider av någon form av sköldkörtelsjukdom

  Närmare en halv miljon svenskar lider av någon form av sköldkörtelsjukdom. Vanliga symtom är viktproblem, hjärndimma, värk i kroppen, torr hud, frusenhet, orkeslöshet och nedstämdhet. De flesta som drabbas är kvinnor. Rubbning av sköldkörteln är den vanligaste formen av autoimmun sjukdom och medför stort lidande. Sköldkörteln har en reglerande roll i alla kroppsliga processer och när sköldkörteln inte fungerar som den ska påverkas tusentals kroppsfunktioner samtidigt.

   

  Läkemedelsbehandling med hormonersättning kan göra dig bättre, men sällan helt bra. Det beror på att själva grundproblemet med immunförsvaret inte kan åtgärdas med läkemedel. Immunförsvaret är fortfarande ur balans och fortsätter orsaka problem i hela kroppen. För att komma tillrätta med inflammation och kvarstående symtom måste maghälsan förbättras och din kropp få den näring den behöver.

   

  Birgitta Eck delar med sig av sin erfarenhet:

  ”2016 fick jag till slut diagnosen Hashimotos efter många år med symtom trots normala sköldkörtelvärden. Jag tog antidepressiva läkemedel, var överviktig, trött och hade ångest. Jag fick även Levaxin som jag åt i 3–4 månader, men jag mådde bara sämre av det. Jag letade efter alternativ och började förändra mina kostvanor. Först slutade jag med gluten och gick vidare till AIP året därpå. Då blev jag helt symtomfri och piggare än på tre decennier. Jag orkar använda kroppen och lever äntligen.”

   

  Sköldkörtelsjukdom börjar i magen

  Sköldkörtelsjukdom börjar i de flesta fall i magen, där vårt immunförsvar bor. När sköldkörtelns funktion brister slår det tillbaka med ytterligare försämring av maghälsa och inflammation. Det uppstår en negativ spiral som behöver brytas med hjälp av kost och livsstil.

   

  Den autoimmuna kosten (även kallad AIP från ”autoimmuna protokollet”) är fri från gluten, mejeriprodukter, socker och tillsatser. Den är dessutom fri från vanliga allergen som ägg, nötter och frön samt livsmedel som kan irritera immunförsvaret. Det rekommenderas att du följer detta kostupplägg i minst 4–12 veckor. Därefter följer återintroduktioner där du testar dig fram till en individanpassad läkande kost. Boken ger dig en uppsättning enkla recept som stärker din maghälsa, fyller på med näring och förändrar spelplanen för ditt immunförsvar.

   

  Birgitta Eck berättar vidare i boken:

  ”Nu har jag individanpassat min kost till att mer likna paleo med bland annat ägg, nötter och kryddor. Yoga och meditation är viktigt för mig och jag avsätter tid för det varje dag. Jag orkar använda kroppen och lever äntligen.”

   

  Bokens innehåll

  Kokbok för sköldkörteln inleds med en faktadel om sköldkörtelsjukdom och autoimmun kost (AIP), skriven av Karl Hultén, följt av Cecilia Nisbet Nilssons enkla och läckra recept som följer den autoimmuna läkande kosten. Här finns vardagsmat, frukost, mellanmål, bröd och dryck. Berättelser från personer som blivit hjälpta av denna kost ger dig inspiration och motivation.

   

  Författare: Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén

  Fotograf: Denise Vestin

  Redaktör: Anna-Maria Norman

  Formgivare: Kristina Schollin-Borg

  Illustrationer: Sara N Bergman och Mikael Larsson

   

  Fler läkande recept mot Sköldkörtelsjukdom

  Om du önskar dig fler recept att välja på så passar Swedish Paleo’s medlemsklubb dig perfekt. Där får du tillgång till hundratals fler autoimmuna läkande recept samt vägledning genom fakta kring kosten för att på bästa sätt hjälpa dig att komma igång och påbörja din läkningsprocess.

   

  Välkommen att testa på medlemsklubben 14 dagar gratis.

  Kommentarer

  Prenumerera
  Notifierat av
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments