• Nuggets med bacon

    Goda små nuggets som passar bra som förrätt eller mellanmål. Det går bra att byta ut bacon mot någon ekologisk skinka t ex.

    • 30 min
    • 3 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1kokbanan, gulnande ca 2,5 dl
    3 bitarekologisk bacon
    1 mskhackad vitlök
    1 tskfinhackad timjan
    1 tsktorkad oregano
    2 mskfett, t ex baconfett eller kokosolja
    1 dlcassavamjöl
    2 mskkokosmjöl
    1 halv mskgelatinpulver
    1 halv tskbakpulver
    2 mskhett vatten
    1 tskäppelcidervinäger

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 180 grader.

    2. 2)

      Stek baconbitarna krispiga och tillsätt oregano, vitlök och timjan och stek lite till. Skeda upp i en bunke och låt fettet från stekningen vara kvar i pannan.

    3. 3)

      Skala kokbananen och mixa/pulsa till småbitar. Det går också bra att riva den grovt på ett rivjärn.

    4. 4)

      Blanda i kokosmjöl, cassavamjöl, vatten, bakpulver, salt, gelatinpulver och äppelcidervinäger och rör om ordentligt så att allt blandas.

    5. 5)

      Blanda i baconröran och rör om.

    6. 6)

      Klicka upp nuggets på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt gå lite längre beroende på storlek och ugn. Det ska kännas "lätta".