Marinerad lövbiff med sötpotatis och vitkål (AIP & Paleo)
AIP. Enkel, nyttig och god rätt med lövbiff som marinerat i ingefära, gurkmeja, dragon och olivolja. Vitkål och sötpotatis i stavar steks för att sedan kokas en kort stund i vatten och äppelcidervinäger. Måltiden innehåller järn samt vitaminerna B12, C och A.
-
25 min
-
2 portioner
-
Lätt
Ingredienser
200 g lövbiff 2 sötpotatisar 1/4-dels vitkålshuvud 1 tsk havssalt 1 msk äppelcidervinäger 1 dl vatten marinad ingredienser: 2 msk finriven ingefära 2 tsk gurkmeja 4 msk olivolja 1 msk dragon (torkad) 1 tsk raw honung 1 citron, juicen 1 nypa havssalt 1 msk kokos aminos (kan uteslutas) Gör så här:
- 1)
Börja med att göra marinaden genom att blanda alla ingredienser i en bunke. Skär lövbiffen i strimlor - skär mot köttfibrerna - och lägg i marinaden. Blanda om med händerna.
- 2)
Medan köttet marinerar gör du klart grönsakerna. Dela vitkålen i lite större bitar ca 2 x 2 cm. Skala sötpotatisen och skär dem i stavar, ganska smala ca 1/2 cm breda.
- 3)
Stek vitkål och sötpotatis i olivolja en stund, salta. Häll över vatten och äppelcidervinäger och lägg ett lock över stekpannan. Låt grönsakerna puttra i 10 minuter tills de är mjuka.
- 4)
Stek den marinerade lövbiffen på hög värme (häll med all marinad) i ca 1 minut per sida. Stek inte längre, då kan köttet bli segt.
- 5)
Blanda ner den stekta lövbiffen med de stekta grönsakerna. Smaka av med mer dragon och salt. Servera med någon kvist timjan eller annan färsk krydda om du vill.
-