• Grönkålschips med saffran och kanel (AIP & Paleo)

    Gör dina egna goda grönkålschips. Dessutom väldigt enkla att göra. Grönkål är näringsrikt och innehåller bland annat mycket av C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin – perfekt för dig som äter en antiinflammatorisk kost.

    • 15 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 buntgrönkål
    2 msksmält kokosolja
    1 tskäkta kanel
    1 paketsaffran
    Liteflingsalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 170°.

    2. 2)

      Dela grönkålen i chips och avlägsna stammarna i mitten.

    3. 3)

      Blanda oljan med kryddorna och massera in i grönkålen.

    4. 4)

      Bred ut på ett par plåtar med bakplåtspapper och tillaga i omgångar. De krymper ner ganska mycket i ugnen.

    5. 5)

      Tillaga i ugnen i ca 20 minuter. Vänd och skaka runt lite och rosta tills de blir krispiga, det kan går fortare än 20 min beroende på ugn, men det kan också behövas lite mer tid. Se upp så att de inte bränns!

    6. 6)

      Se gärna instruktionsfilmen nedan: