• Grönkålschips

    Nyttiga grönkålschips är ett supersnacks. Grönkål är riktigt näringsrikt och innehåller bl.a. mängder av C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. ​ Grönkål är virus- och bakteriedödande och är en ypperlig antioxidant som är bra mot inflammationer!

    • 15 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 stGrönkålshuvud
    2 mskOlivolja, avokadoolja eller kokosolja
    LiteSalt och t ex paprikapulver som smaksättare

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180 grader. Skölj grönkålen och riv små bitar av bladen men undvik stjälken i mitten. Det går bra att klippa med en sax.

    2. 2)

      Lägg på en plåt och häll över oljan och gnid in bladen ordentligt. Salta och tillsätt ev krydda.

    3. 3)

      Låt dem gå i ungen i ca 5 minuter - se upp så de inte bränns! De ska vara krispiga. Lägg ut på hushållspapper tills de svalnat och torkat lite. Ät som snacks.