• Linsgryta med morötter, champinjoner, lök, ingefära och vitlök (Paleo)

    Paleo. Mustig och mättande linsgryta med smak av spiskummin, vitlök och gurkmeja. Ät gärna med en bit proteinbröd.

    • 40 min
    • 1 portion
    • Lätt

    Ingredienser

    2 dlgröna linser
    1 dlröda bönor
    2morötter
    2vitlöksklyftor
    1gul lök
    5champinjoner
    1 bitingefära
    2 tskgurkmeja
    1 krmspiskummin
    1 tskhavssalt
    1 msksoja (glutenfri) eller kokos aminos
    1 dlvatten
    Litepersilja eller salladslök till servering

    Gör så här:

    1. 1)

      Koka de gröna linserna i vatten i 20 minuter. Lägg i de röda linserna och koka i 10 minuter till.

    2. 2)

      Skär små fyrkanter av morötterna, champinjonerna och löken i ungefär lika stora delar.

    3. 3)

      Fräs hackad vitlök, finriven ingefära, gurkmeja och spiskummin i olivolja. Tillsätt de hackade grönsakerna och fräs ihop tills allt fått fin färg.

    4. 4)

      Häll av vattnet från linserna och tillsätt i stekpannan. Häll över soja eller kokos aminos, 1 dl vatten och smaka av med salt. Låt linsgrytan puttra ihop i några minuter tills vattnet kokat in. Servera med lite klippt persilja eller salladslök.

    5. 5)

      Gott att servera med en bit hembakat bröd.