• Nu kan du beställa vår autoimmuna kokbok

    Nu har vår fina kokbok och guide till bättre hälsa för dig med inflammation, allergier eller autoimmun sjukdom kommit från tryckeriet. Vi är så stolta över vår bok som är den enda autoimmuna kokboken i Europa!

    Det går bra att beställa ett (eller flera) ex via cecilia.nilsson@swedishpaleo.se eller beställ ett ex på Bokus.

    Om inte du själv behöver hjälp så känner du kanske någon som har en autoimmun sjukdom, astma, eksem, allergi eller värk? Detta är en jättebra present. Tänk att kunna ge bort det bästa av allt -hälsa! Efterfrågan är stor och många har redan förbokat. Ni kommer att få era böcker först såklart.

    Den kostar 280 kr plus 50 kr i porto. Lägg din beställning och jag skickar dig kokboken samma dag jag fått betalt. Vi har mängder av förbeställningar som sagt och vi räknar med att den första tryckningen kommer att går åt snabbt.

    Här är en beskrivning via förordet samt några exempel på autoimmuna recept!

    Skärmavbild 2016-02-09 kl. 15.13.19

    Maten du äter påverkar ditt immunförsvar

    En mängd vanligt förekommande ingredienser i den moderna kosten har visat sig kunna påverka immunförsvaret negativt och bidra till ökad inflammation så att kroppen attackerar sina egna vävnader och organ. Detta kallas för ”autoimmun sjukdom”.

    Vi vet av erfarenhet att personer med autoimmuna sjukdomar har upplevt oerhört stora förbättringar genom att tillämpa den livsstil som illustreras i den här boken. Ingenting går upp mot den frihet det innebär att kunna kontrollera sin sjukdom, men det kan inne- bära en stor utmaning att förändra livsstilen. Därför kan man behöva lite hjälp på vägen.

    Vi vill med den här boken ge dig med autoimmun sjukdom en inspirerande guide till livslång hälsa och matglädje.

    Karl Hultén & Cecilia Nisbet Nilsson

    Borsjtj – rysk rödbetssoppa

    Skärmavbild 2016-02-09 kl. 15.31.42

    3 portioner

    400 g rödbetor 1 gul lök
    200 g morot 100 g rotselleri 2 vitlöksklyftor 200 g vitkål

    1⁄2 purjolök

    2 msk kokosolja 2 liter benbjuljong (recept på sid 32) salt, vitpeppar

    Till servering:
    persilja eller färsk timjan kokosgrädde

    GÖR SÅ HÄR:

    1. Skala rödbetor, lök, morot och selleri.
    2. Riv rödbetorna samt lök, vitlök, morot, selleri och vitkål.
    3. Skiva purjolöken tunt efter att du sköljt av eventuellt grus.
    4. Smält kokosoljan i en kastrull och fräs de strimlade grönsakerna på svag värme under omrörning.
    5. Tillsätt buljongen och koka upp. Skumma noga.
    6. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
    7. Låt koka sakta tills grönsakerna mjuknat, 10–15 minuter.
    8. Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med hackad persilja eller färsk timjan och en klick kokosgräd

    Stekta kycklinglår i panna med salvia

    Skärmavbild 2016-02-09 kl. 15.30.07e.

    En härlig kycklingrätt med salvia och vitlök. Om du inte får tag i färsk salvia kan du ta rosmarin. Citron och vitlök ger rätten en fräsch smak.

    4 portioner

    4 kycklinglår
    4 dl hackad svamp, gärna kantareller eller champinjoner
    4 stora finhackade vitlöksklyftor
    1 dl vatten
    1⁄2 dl benbuljong eller annan ekologisk köttbuljong

    2 msk äppelcidervinäger
    1⁄2 dl finhackad salvia eller rosmarin

    1 liten ekologisk citron

    Salt och peppar
    2 msk fett att steka i

    GÖR SÅ HÄR:

    1. Sätt ugnen på 175grader. Använd en ugnsfast stekpanna.

    2. Bryn kycklinglåren runt om i ca 10 minuter i olivolja eller kokosolja tills de fått färg. Lägg åt sidan.
    3. Stek svampen och vitlöken i vätskan som är kvar i pannan och tillsätt alla övriga ingredienser: vatten, benbujong, vinäger, kryddor, salt, peppar och citronjuice. Låt det puttra ihop lite.

    4. Lägg tillbaka kycklinglåren och låt allt gå klart i ungen i ca 35 minuter. Ös kycklingen var femte minut så att låren förblir saftiga.

    5. Servera med svampröran och valfritt tillbehör. ( I kokboken har vi en mängd förslag på tillagade grönsaker, röror och tillbehör Allt från sötpotatismos, blomkålsris och zucchini-spagetti till ugnsrostade rotfrukter, persiljepsto och hummus på kronärtskocka).

    Glassi

    Skärmavbild 2016-02-09 kl. 15.38.40

    Den här efterrätten är inspirerad av den indiska drycken lassi, därav namnet glassi. Du kan med fördel sätta efterrätten i frysen i 30 minuter så den blir riktigt kall.

    1 mogen mango delad i kuber

    2 dl kokosmjölk
    1 ekologisk lime, bara juicen

    GÖR SÅ HÄR:

    1. Mixa mango, limejuice och kokosmjölk i minst 3 minuter i en blender.
    Det är viktigt att du mixar ganska länge.

    2. Häll upp i serveringsglas och ställ i frysen eller i kylen.

    Du får ytterligare mer än 70 autoimmuna recept i kokboken. Däribland även mellanmål och efterrätter.

    Välkommen att beställa ditt ex HÄR

    Kategorier:
    Taggar:

    Kommentarer

    Prenumerera
    Notifierat av
    guest
    8 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Esther S.
    Esther S.
    4 år sedan

    Finns även den fullständiga lista med vad man får och inte får äta med i boken?

    Cecilia
    Cecilia
    4 år sedan
    Reply to  Esther S.

    Ja det finns det! Vänligen Cecilia