• Kokboken rekommenderas av kostdoktorn!

  I helgen publicerade Kostdoktorn Andreas Eenfeldt en artikel om vår nya autoimmuna kokbok. Det är vi mycket stolta och glada över. Responsen från läsarna har varit enorm, vilket indikerar att detta ÄR en efterlängtad kokbok.

  Själv kan jag skriva under på att det verkar fungera med denna typ av kost för att mildra och häva autoimmun sjukdom. Jag har ju inte längre någon psoriasis, artrit, allergier eller astma sedan jag la om kosten till en autoimmun variant av paleo för drygt tre år sedan. Recepten i boken är väldigt enkla, nästan simpla, att göra. Så är du trött och sliten av en sjukdom har vi försökt att gör det så lätt för dig som möjligt. Listor på vad som är tillåtet och vad du ska undvika gör det lätt för dig i mataffären.

  Du kan lättast köpa boken HÄR – Adlibris – eller HÄR – Bokus

  Boka gärna mig för kostrådgivning vid autoimmun sjukdom också. Jag kör över telefon, mail och snart även en Facebook-grupp. (Vi ska bara bli tillräckligt många först).  Kolla mer HÄR. Välkommen!

  / Cecilia

  Här är Kostdoktorns inlägg  i sin helhet:

  Autoimmun kokbok: läkande paleokost

  Omslag_paleo_tryckLider du av autoimmun sjukdom, allergier eller inflammationer i kroppen? Det finns intressanta teorier om hur dessa sjukdomar kan påverkas av kosten. Många upplever stora förbättringar på så kallad ”autoimmun kost”, även om det ännu saknas säkra studier.För den som vill testa är det garanterat färre biverkningar än samtliga mediciner som annars används. Det kan därför vara väl värt ett försök för motiverade personer.

  Nu finns den första autoimmuna kokboken i Europa och det på svenska. Författarna Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén har själva hävt sina autoimmuna sjukdomar med den här kosten och vill nu hjälpa andra genom en enkel guide och kokbok i ett.

  Här är vad de själva säger om boken:

  PaleoAuthorsGamlaStan-5130Autoimmuna sjukdomar ökar för varje år och har växt till en epidemi som drabbar över en miljon svenskar. Kokboken är ett verktyg som genom sina enkla principer redan hjälpt tusentals personer med autoimmun sjukdom och andra kroniska hälsobesvär såsom allergier, psoriasis och IBS. Vi förklarar pedagogiskt metodens verkningar i boken.

  Med enkla recept baserade på näringstäta råvaror som stärker immunförsvaret och samtidigt stärker tarmens integritet, kan man undvika aktivering av immunförsvaret. Det gör det möjligt att återvinna sin hälsa. Alla recept är fria från gluten, mejeriprodukter, socker samt andra råvaror som kan irritera tarmen vid autoimmun sjukdom såsom ägg, nötter och potatisväxter med mera.

  Karl Hultén har hjälpt hundratals klienter med autoimmun sjukdom. Han har en magisterexamen i Biomedicin, har forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska institutet och är författare till boken ”Hjärnhälsa”.

  Cecilia Nisbet Nilsson är certifierad kostrådgivare och hälsokonsult via utbildning vid Paleo Institute i Stockholm. Hon är medicin- och vetenskapsjournalist och grundare av Swedish Paleo, en av de största plattformarna kring paleo i Sverige.

  Boken Autoimmun kokbok – läkande paleokost kan man köpa via Adlibris.com och Bokus.com

  Kostdoktorn hittar du här.

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments