• Vad innebär den autoimmuna läkande kosten, AIP?

  Är du en av dem som vill äta god mat som optimerar din hälsa och gör dig frisk? Lider du kanske av ständig värk i kroppen? Eller har du magproblem som IBS? Kanske dras du med allergier eller tillhör en av dem som fått diagnosen autoimmun sjukdom? Och… kanske har du, precis som miljontals andra, fått höra att detta inte går att göra något åt?

   

  Vi är här för att berätta att du visst kan göra något åt detta. Och det är här den autoimmuna kosten (AIP) kommer in i bilden!

   

  Med hjälp av autoimmun kost kan du faktiskt bli helt symtomfri. Metoden rekommenderas världen över av kostrådgivare, funktionsmedicinska terapeuter, läkare och annan expertis som är insatta i kosthållningens påverkan på sjukdomsprocesser. Och det är idag flera tusentals människor som blivit läkta och symtomfria tack vare denna fantastiska kosthållning. Vi kan vägleda och hjälpa dig att nå dit du också.

   

  Här kan du läsa hur kosten har förändrat livet för några av våra tusentals medlemmar, och för oss som arbetar med denna kost på Swedish Paleo.

   

  Kort och gott så bygger den autoimmuna kosten (AIP) på god och enkel mat som är optimerad för att hjälpa din kropp att läka inifrån och ut.

   

  Detta beror främst på följande:

  1. Kosten hjälper dig att ta bort allt det som driver och orsakar inflammation i din kropp.
  2. Du tar även bort allt det som irriterar din tarms känsliga slemhinna.
  3. Kosten hjälper dig att undvika de vanligaste allergenerna, alltså de råvaror som brukar ge någon form av allergi.

   

  Detta resulterar i att du får en skonsam läkande kost, som alltså läker din kropp inifrån och ut. Och det finns idag ett flertal vetenskapliga studier som visar att denna kost ger fantastiska resultat.

   

  Vanliga hälsovinster är att sjukdomssymtom liksom allergier, astma och magproblem som IBS helt och hållet försvinner. Som namnet avslöjar är denna kosthållning även väldigt effektiv när det gäller att dämpa och i många fall helt ta bort symtom vid autoimmun sjukdom.

   

  AIP bygger på extra näringsrik mat

   

  När du plockat bort alla de livsmedel som bidrar till att göra oss sjuka så har du en bra grund att stå på. Sedan gäller det att fylla på med extra näring för ge kroppen en effektiv läkningsprocess. Detta sker genom att du äter mängder av näringsrika och nyttiga råvaror. Så när du äter enligt den autoimmuna kosten (AIP) behöver du inte tänka på om maten ger dig alla de vitaminer och mineraler du behöver eftersom att kosten redan är optimerad utifrån detta.

   

  Du får i dig extra mycket av:

  1. Probiotika (nyttobakterier) som hjälper dig att återställa och bygga en välfungerande tarmflora.
  2. Kollagen, vilket fungerar som en viktig byggsten i kroppens celler.
  3. Ekologiska grönsaker som bidrar med prebiotika/kostfibrer samt vitaminer och mineraler.

   

  Du får dessutom äta en varierad kost med fisk och skaldjur, eko-kyckling och gräsbeteskött.

   

  Denna skonsamma kost äter du mellan 4-12 veckor för att nå resultat. Därefter kan du börja plocka tillbaka mycket av de livsmedel du uteslutit och du hamnar då på en antiinflammatorisk och hållbar kost. Som medlem i vår klubb får du tillgång till kompletta guider till hur du lyckas med detta.

   

  Behöver du hjälp att komma igång?

   

  Vårt främsta mål på Swedish Paleo är att hjälpa dig att uppnå goda resultat genom den autoimmuna kosten. Därför erbjuder vi idag Sveriges största receptbank med autoimmun kost. Du får även tillgång till färdiga veckomenyer med inköpslistor.

   

  Gå med 14 dagar helt gratis i vår klubb för att ta reda på om det är något för dig. Vi har även en gemenskap som du kan anmäla dig till där vi peppar och inspirerar varandra på våra resor mot bättre hälsa tillsammans, med denna underbara och goda kost.

   

  Viktigt att poängtera är att autoimmun kost inte botar din sjukdom. Den hjälper dig att bli av med symtom så du kan leva ett friskt liv. Kosten ska ses som ett komplement till ordinarie sjukvård. Rådgör alltid med din ordinarie läkare när det gäller t ex medicinering.

   

  Vill du läsa mer om autoimmun kost så har vi skrivit en stor genomgående artikel om detta HÄR

   

  vitkålsallad
  sötpotatisbiffar
  biffarmedselleri
  KOLJA I COTRONÅS
  Blåbärspudding
  lax med broccoli och betor

  Exempel på god mat du äter vid autoimmun kost

  Kommentarer

  Prenumerera
  Notifierat av
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments