• Carob – istället för kakao

    Carob, eller Johannesbröd på svenska, är en ärtväxt och pulvret från rostade och malda baljor är det man kallar carob. Detta används som ersättning för kakao vid autoimmun kost, AIP, och till skillnad från kakao är carob fritt från koffein.

     

    Man har kunnat dokumentera att romarna åt carob för dess naturliga sötma och en bit in på 1900-talet såldes Johannesbröd som godis på svenska apotek!

    Trädets grekiska namn keration har givit namn åt måttet carat, eftersom fröna användes som motvikt när man vägde guld och diamanter.

     

    Visste du att CAROB dessutom…

    * Är en utmärkt källa till många olika vitaminer och mineraler. Bland annat vitamin A och B2 vilket är bra för din hud och ögonhälsa.
    * Även har visat sig hjälpa till att balansera blodtrycket, minska sötsuget och anses vara bra för mag- och tarmhälsan.

     

    Carob påminner lite mer om kola i smaken och är också naturligt sötare än kakao. Kolla in våra smarriga recept med carob i Paleoklubben för inspiration!  T ex de här ingefärspäronen med carobsås:

    Läs mer om Carob och massvis med andra råvaror och näringsämnen i medlemsklubben. 

     Gå med idag – 14 dagar prova på        

    Kommentarer

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    femton − ett =