• Gästblogg av ”Halva Lindha”

  Nu kör vi igång med våra gästbloggare igen. Denna veckan är det Lindha Vikström som gästar oss! Hennes blogg heter Halva Lindha och den hittar du HÄR. Från början körde Lindha enbart LCHF, men idag blandar hon – liksom många andra LCHF-are – in mer och mer Paleo.

  Lindha Vikström

   

  Lindha

  Jag har blivit inbjuden att gästblogga här på Swedish Paleo vilket känns som en otrolig ära.

  Jag träffade Cecilia(mitten på bilden) för första gången på LCHF kryssningen 2015 tillsammans med gemensamma vänner som Birgitta Höglund, Marie Norder Aspholm och Ylva Forslund Huså bröd.

  Skärmavbild 2015-08-17 kl. 10.58.56

  Min livstilsfärändring började i mars 2012 140 kg tung, och 18 månader senare hade jag gått ner 70 kg med hjälp av LCHF kost och motion, ingen gastric bypass eller operation av överflödigt skinn.

  lindha 1

  När jag började med LCHF hade jag ingen aning om vad det innebar. Det första jag fick höra var att man får äta mycket ägg, feta såser, du blir mätt och behöver inte väga maten. Det var som magiska ord i min värld som gammal jojobantare; van att äta lite fett och att väga maten.

  Att jag vågade hoppa på denna nya diet som jag då ansåg att det var då, innan jag till slut insåg att detta är min nya livsstil, är det bästa jag gjort. Jag kan tänka i bland och tacka mig sjäv för att jag vågade prova något nytt, jag är så tacksam mot mig själv för det. Men så stod jag verkligen vid kanten denna gång och hade bestämt mig för att detta var sista försöket, annars får jag acceptera mig själv som tjock. Jag orkade inte med fler jojobantningar.

  När jag tänker tillbaka på mina gamla ”bantningar” där jag vägde maten och fick en tsk. lättmargarin till proteinet, men fick äta kolhydrater. Och hur jag kunde spara ”Points” för att kunna samla på mig och äta sötsaker. Vilket vansinne med blodsockret! Jag är ingen kostrådgivare eller expert, men mina erfarenheter med bantningar sedan 14 års ålder och där jag står i dag är gedigen.

  Så jag körde på med LCHF och lärde mig mer allt eftersom, och när jag började min livsstilsförändring handlade den enbart om att gå ner i vikt. Allt eftersom vikten gick ner ökade mitt självförtroende och jag började känna att jag ville pröva/våga göra andra saker. När jag nått min målvikt började jag blogga efter påtryckningar från nära och kära, och på den vägen är det. Nu brinner jag för att motivera och inspirera andra om att det går att göra en livsstilsförändring. Ingenting är omöjligt det är bara du själv som bygger upp hindren.

  img_4728_536bb04be087c36eb67b05b7img_0108_536bb07de087c32a0882473c

  Jag ville göra det så enkelt för mig som möjligt denna gång för jag såg verkligen detta som sista gången, och jag tror det var att jag satte upp realistiska delmål som gjorde att jag klarade denna resa. Mitt mål var att väga två- siffrigt, ett mål som kändes viktigt om än långt bort men ändå bättre för hälsan. Ett mål på 99 kg när jag vägde 140 kg tung var fullt realistiskt, att sätta ett mål på 70 kg hade ju tagit bort all motivation då det hade varit ett för stort mål som inte känts nåbart, eller hur?

  Under min livsstils-förändring/viktresa har mycket hänt, inte bara att vikten gått ner och att jag för första gången i mitt jojbantande liv äntligen kan hålla vikten(snart två år nu). Utan att även min självkänsa blivit bättre; vem hade kunnat tro att jag idag föreläser om min resa inför andra, ett stort steg för mig.

  I dag skulle jag vilja säga att jag äter en blandning av LCHF och PALEO och håller på så sätt vikten

   Nu ska jag ner till Stockholm igen i augusti på Paleo-kväll, vilket känns jättespännande då jag hela tiden vill utveckla mina kunskaper inom Lchf-kost och Paleo. Sedan kommer jag att få träffa Cecilia och andra bekanta vilket jag ser fram emot.

   Kika gärna in på min blogg halvalindha och ta del av min livsstilsförändring och hur jag hanterar livet i dag. /Lindha

  ” Om du söker efter den där personen som ska förändra ditt liv,  ta en titt i spegeln ”

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  avatar