Inlagd löksill och örtsill med citron (AIP & Paleo)
AIP/PALEO. Lägg in din egen sill och undvik socker och tillsatser. Dessa recept utgår från att man använder en färdig inläggningssill. Här använder vi fyra sillfiléer till två recept men det går bra att endast göra en sort på lagen. Burkarna på bilen är små.
- 20 min
- 4 portioner
- Lätt
Ingredienser
4 st Inläggningssillar 420 g Till lagen Ingredienser: 3 dl vatten 1,5 dl ättika (12 %), om 24 % använd 0,75 dl 2 msk raw honung Löksill Ingredienser: 2 st filéer av inläggningssill 4 cm finskivad purjolök 1/2 finskivad rödlök 2-3 st svartpepparkorn eller kardemummafrön (uteslut vid AIP) 2 st små lagerblad Ört- och citronsill Ingredienser: 2 st filéer av inläggningssill 1/2 citron, tunt skivad och delad 3 stjälkar timjan, färsk Några blad citronmeliss Några blad mynta Gör så här:
- 1)
Blanda ättika, vatten och honung i en kastrull och värm och vispa tills honungen är upplöst.
- 2)
Till löksillen skiva lök och purjolök tunt och lägg i en burk tillsammans med lagerblad och ev peppar/kardemumma. Skär upp fisken i små bitar och lägg ner. Häll över hälften av spadet och blanda runt. Tillslut med lock och förvara i kylen.
- 3)
För ört- och citronsillen; lägg alla färska kryddor i en burk tillsammans med fint skivad citron. Häll över hälften av spadet och tillsätt sillbitar.
- 4)
Låt sillen dra i två-tre dagar för bästa smak.