• Vi fyller 1 år!

  Idag firar vi ett år på sajten. Jag startade visserligen domänen redan i oktober 2013 och det var också då som jag bestämde mig för att gå ”all in” med paleo. Jag visste instinktivt att jag var något riktigt bra på spåren när jag blev fri från mina sjukdomar – en efter en. Nu verkar det som om paleo är den nya stora hälsotrenden i Sverige 2015. Kostdoktorn, Andreas Eenfeldt skriver om paleo som ÅRETS TREND. (Fast om paleolitisk kost är en trend så är det en lång trend… som pågått i 2 miljoner år då, hi hi)

  Men idag är det alltså exakt ett år sedan jag startade Swedish Paleo Club, Svenska paleoklubben, både på Facebook och här.

  På ett år har det hunnit hända ganska mycket, även om det inte verkar så när man är mitt uppe i det och otålig.

  Vi har börjat producera en podcast om paleo, jag och Karl Hultén. Paleopodden växer så det knakar och tusentals har idag hunnit lyssna på de sex första avsnitten. Vi har en Facebook-sida som du gärna får joina och gilla här : Paleopodden. När vi har lite mer tid ska vi spela in fler och kortare avsnitt och även intervjuer med intressanta paleomänniskor.

  Ont om tid har vi just nu för att vi skriver på en gemensam bok. Det är en guide och en kokbok för alla som vill äta sig till en bättre hälsa. Cirka 1 miljon svenskar bär på autoimmuna sjukdomar. Den nya kokboken kommer att kunna hjälpa tusentals att bli bättre, häva inflammationer och i många fall få livet tillbaka.

  Vi är mycket uppspelta och glada över att göra den här boken och nästa vecka är det dags för fotografering. Redan nu planerar vi uppföljare – så kul är det. I boken kommer Kalles klienter att vittna om hur de blivit hjälpta med den här kosten. Även jag och Kalle är ju levande bevis på att det autoimmuna protokollet fungerar.

  När jag började att äta paleo hade jag fyra autoimmuna sjukdomar (psoriasis, astma, hashimotos och psoriasisartrit), fyra allergier (pollen, damm, kvalster och stenfrukter) och åt sju olika läkemedel mer eller mindre dagligen. Idag, drygt två år senare, har jag bara en enda sjukdom kvar – underfunktion av sköldkörteln. Men den ska bli bra den med! Idag äter jag all stenfrukt, kan städa  (jag kunde inte dammsuga ens innan) och vara ute i naturen under pollensäsongen. Jag har ingen obehaglig psoriasis som gör att jag inte vill visa mig i bikini. Jag har ingen värk i händer, tår och rygg längre. Du som kände mig under den tiden jag var som sjukast kanske inte såg allt detta? Det berodde på att jag aldrig pratade om det, höll det för mig själv och bet ihop. Och genom kontakt med alla er läsare och besökare av den här sajten, vet jag att ni är många som har det på det viset. Man blir liksom van vid sina sjukdomar och lär sig leva med dem. Först kommer ju en stor sorg i och med att autoimmuna sjukdomar är för livet. Sen kommer så småningom acceptens och uppgivenhet. Men det är alltså HÄR paleo enligt AIP (Autoimmuna protokollet) kommer in. Det funkade för mig och det kan också funka för dig. Eller hur? Vi garanterar naturligtvis ingenting men vi rekommenderar den här guiden och håller alla tummar vi har för att det ska funka för alla som provar. Vår kokbok kommer också att bli en toppenpresent till någon du tycker om och som lider av en autoimmun sjukdom. Och det finns ingenting att förlora på att äta den här kosten. Som vi skämtsamt brukar säga, biverkningarna av paleokost är viktminskning, bättre hy och hår samt lugn mage!

  Men tillbaks till vad som hänt under året. Vi är nu många som samlas under Swedish Paleos paraply. I själva klubben finns det drygt 5000 medlemmar (inklusive prenumeranter på Nyhetsbrevet). På Instagram följer 1, 499 och på Facebook är vi 2434 medlemmar i skrivande stund.

  Och på agendan står nu kommande klubbträffar och seminarium för alla SP:are. Nytillkomna medarbetare är Anna Skoglund och Kalle Kammonen. De ska, tillsammans med mig, planera och hjälpa till att arrangera paleoträffar framöver. Varmt välkomna!!

  Mer nyheter framöver, nu ska jag ut i skogen och gå en lång promenad och få lite frisk luft. Det är synnerligen paleo det med.

  Ha en fin helg!

  Cecilia

  Kategorier:
  Taggar:

  Kommentarer

  avatar