• Köttfärsbiffar med vitlök, lök, basilika, oregano och kycklinglever (AIP & Paleo)

    AIP. Biffar med smak av basilika, oregano, vitlök, lökpulver och lök. Tack vare de många kryddorna så slår inte leversmaken igenom. Lever är väldigt nyttigt och gillar du inte lever ska du definitivt prova dessa biffar. Servera med stekt vitkål, spenat och pressad citron.

    • 30 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    200 gnötfärs
    50 gkycklinglever
    1gul lök
    2vitlöksklyftor
    1 tskvitlökspulver
    1 tsklökpulver
    1 mskorgeano, färsk eller torkad
    2 mskbasilika, färsk eller torkad
    1 tskhavssalt
    1 mskolivolja
    TillbehörIngredienser
    300 gspenat
    6 dlstrimlad vitkål
    1citron
    Olivolja och saltefter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skölj och dela levern i småbitar, lägg det som blir över i frysen.

    3. 3)

      Hacka löken och vitlöken och stek på låg värme tillsammans med kycklinglevern. Salta. När allt är stekt mosa levern med en gaffel till smulor.

    4. 4)

      Blanda den stekta röran med nötfärs, kryddor, olivolja och salt. Forma små runda biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    5. 5)

      Tillaga i ugnen i 10 minuter, vänd biffarna och tillaga i 10 minuter till.

    6. 6)

      Stek spenat och vitkål i olivolja, salta och servera med biffarna. Pressa rikligt med citron över hela rätten.