• Chicken nuggets med sötsur sås (AIP & Paleo)

    AIP. Chicken nuggets med sötsur dippsås. Nuggets med kycklingfärs, fint riven sötpotatis och salladslök.

    • 30 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    2 dl fint riven sötpotatis
    250 g kycklingfärs
    1 msk olivolja
    1 msk arrowrootmjöl eller potatismjöl
    1 salladslök
    1 tsk havssalt
    Sötsur sås ingredienser:
    1/2 färsk ananas
    1 tsk balsamvinäger (t ex Garants)
    1 tsk raw honung
    1 nypa havssalt
    2 tsk fint riven färsk ingefära

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skala och riv en sötpotatis fint på ett rivjärn tills du fått två dl. Blanda med olivolja, kycklingfärs, arrowrot eller potatismjöl, salt och klipp ner salladslöken fint. Forma små bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem och gör nuggets.

    3. 3)

      Tillaga i ugnen i 12 minuter. Ta ut plåten och vänd dem och tillaga i ytterligare ca 10 minuter.

    4. 4)

      Såsen: Mixa ananasen till en jämn sås, utan bitar. Riv ingefäran fint på ett rivjärn och blanda i tillsammans med balsamvinäger och honung.

    5. 5)

      Häll allt i en liten kastrull och koka upp och vispa. Låt sjuda under tiden som du vispar i nån minut. Häll upp och använd som dippsås antingen varm eller kall.