• Frida, kundrecension

  För mig var AIP-kosten helt ovärderlig och det enda som hjälpte när jag plötsligt blev mycket sjuk hösten 2020 med MS-liknande symptom, oväntade allergiska reaktioner, röda ögon, mastcellsaktiveringssyndrom (MCAS) och dysfunktion i det autonoma nervsystemet (mycket lågt blodtryck, andningsuppehåll, adrenal fatigue etc). Läkarna visste inte vad det var men till slut resignerade de inför att det måste vara post-covid. Tack vare en person i en facebook-grupp med liknande symptom, hörde jag talas om AIP-kosten och hade inget att förlora. Efter tre veckor med strikt AIP samt en hel del kosttillskott (Q10, KSM66, D-vitamin och Quercetin bl.a.) blev jag återställd till 70% och hade energi som en frisk ung människa.

   

  Men när jag vid jul 2020 inte kunde hålla mig och åt mer blandad kost blev jag direkt sämre igen. Just vid högtider har Swedish Paleo varit helt nödvändig, eftersom det annars är så lätt att man ger upp när det ska bjudas till större sällskap och man inte orkar vara ”den krångliga”. Rekommenderar även Cecilias bok om läkande autoimmun kost där det finns fantastiska recept på bufféklassiker, för den som inte gillar skärmar i köket.

   

  Klubben är även en väldigt bra vän att hålla i handen som nybörjare när det där suget efter stärkelse kommer över en och man tänker att ”en kaka gör ingen skillnad…” men ångrar sig efteråt när symptomen blossar upp. Dock växer det suget bort (det är ju mest en psykologisk vana) och för min del har jag upptäckt att jag håller mig symptomfri när jag befinner mig nära Keto-gränsen eller åtminstone borta från alltför mycket stärkelserika livsmedel även om de är AIP-godkända!

   

  – Frida