Fiskgratäng (AIP & Paleo)
AIP. En krämig fiskgratäng med mostäcke och rikligt med dill eller persilja. (Ta det du gillar mest.)
- 40 min
- 3 portioner
- Lätt
Ingredienser
300 g vit fisk - kolja, torsk 1 dl kokosmjölk 1 citron, juicen 1 nypa havssalt 1 msk hackad dill/persilja Mostäcke ingredienser: 3 palsternackor 1/2 blomkålshuvud 1 msk olivolja 1 msk hackad dill/persilja 1 tsk havssalt Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 200°
- 2)
Skala och dela palsternacka och koka mjuk tillsammans med delad blomkål. Häll av vattnet och tillsätt olivolja och salt. Mixa till ett mos. Smaka av och blanda i dillen.
- 3)
Lägg fisken i botten av en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk, citronjuicen, dill och salt. Häll detta över fisken och låt allt stå och dra lite. Tillaga i 5 minuter i ugnen så att det blir genomvarmt.
- 4)
Toppa med moset och låt tillagas i ca 25 minuter i ugnen. Öka värmen de sista 5 till grill så att moset får fin färg.