• Ugnsrostad pumpa med köttfärsfräs

    Rostad butternut-pumpa med kryddigt köttfärsfräs. Pumpan är väldigt söt så det gäller att balansera upp smakerna med salt, peppar och vitlök.

    • 1 h
    • 2 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    1 stor Butternut squash
    1 stor Gul lök
    500 gram Nötfärs, ekologisk och helst gräsbeteskött
    4 st Vitlöksklyftor
    2 msk Fett att steka köttfärsen i. Olivolja, avokadoolja, neutral kokosolja, ister...
    1 dl Färsk krydda. T ex persilja eller basilika
    Salt och peppar Efter smak
    2-3 msk Olivolja

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175 grader. Skala pumpan, dela och ta bort kärnhuset. Tärna i jämnstora kuber ca 2x2 cm.

    2. 2)

      Skala och dela tre vitlöksklyftor. Lägg pumpan och vitlöken i en långpanna och ringla olivolja över. Salta ordentligt. Rör runt allt så att oljan fördelas jämnt.

    3. 3)

      Sätt långpannan mitt i ugnen och rosta i ca 45 minuter. Rör om då och då.

    4. 4)

      Under tiden steker du hackad lök och pressar i en vitlöksklyfta mot slutet. Lägg undan löken och stek köttfärsen. Krydda av med salt och svartpeppar samt färska kryddor. Häll i löken i köttfärsen och blanda runt.

    5. 5)

      Servera gärna med en god grönsallad.