• Stekt abborre med gott mos (AIP)

    Stek en fisk du gillar, vi stekte lokalt fiskad abborre. Ett gott rotmos gör man lätt på en stor sötpotatis och en kålrot. Stekt svamp till blir gott, finns det kantareller så är det att föredra. Lingon kan man bara mosa med en gaffel. Tillsätt lite honung för sötma.

    • 30 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    400 gramfisk, valfri
    1 storsötpotatis
    1kålrot
    8sparrisar
    1 dllingon
    1 dlsvamp
    2 mskolivolja
    Efter smakhavssalt och peppar

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala och dela kålrot och sötpotatis i lika stora delar. Koka tills de blir mjuka.

    2. 2)

      Under tiden: Stek svampen i lite olivolja eller kokosolja. Salta.

    3. 3)

      Koka eller stek sparrisen, det går bra vilket som.

    4. 4)

      Stek fisken hastigt på ganska hög värme cirka 3 minuter per sida.

    5. 5)

      Häll av vattnet från rotfrukterna, salta och peppra, tillsätt 2 msk olivolja eller smakfri kokosolja. Gör ett mos med en motstöt eller potatispress.

    6. 6)

      Servera med rårörda lingon.