Kycklinglår i salvia och champinjoner (AIP & Paleo)
Kycklingklubbor som steks färdigt i ugnen är smidigt. Använd en ugnsfast stekpanna. Med dessa kryddor och tillbehör blir det extra gott. Passar de som har autoimmun sjukdom.
-
1 timme
-
2 portioner
-
Medelsvår
Ingredienser
4 st kycklinglår 3 dl hackade champinjoner eller kantareller 1/2 dl finhackad salvia eller rosmarin 1 msk äppelcidervinäger 1 nypa havssalt och peppar 1 dl köttbuljong, helst benbuljong 1 msk kokosolja för stekning 1 st gul lök, finhackad 2 st vitlöksklyftor, fint skivade Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklinglåren runt om i kokosoljan i ca 10 minuter. Använd en ugnsfast stekpanna. Lägg undan.
- 2)
Stek champinjoner, vitlök och gul lök i fettet från kycklingen. Häll på äppelcidervinägern och sist buljongen och salvian/rosmarinen. Koka ihop i tre - fyra minuter.
- 3)
Lägg tillbaka kycklinglåren i stekpannan ovanpå grönsaksröran och sätt pannan i ugnen i 35 minuter. Ös kycklinglåren var tionde minut.
- 4)
Servera med lite plocksallad och toppa med mer av den färska salvian/rosmarinen.
-