• Kokbananchips

    Kokbananer är inte alltid så lätt att hitta, men om du gör det köp hem ett gäng. Det finns massor att göra av kokbanan. Här är recept på chips. Goda och salta, påminner lite om vanliga chips.

    • 30 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2-3Kokbananer
    1 mskOlivolja
    1 krmSalt och andra kryddor

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela kokbanenerna i skivor. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper.

    2. 2)

      Salta och krydda. Välj t ex chili, paprikapulver eller vitlökssalt. Dessa chipsen blir inte söta, kokbanan smakar som ett mellanting av palsternacka och potatis.

    3. 3)

      Kör i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och vänd på alla chips, häll på lite olivolja och kör ytterligare ca 10 minuter. Se upp så de inte bränns. Det kan gå fort.

    4. 4)

      Lägg ut chipsen att torka på ett galler. Då stelnar de och blir krispiga.

    5. 5)

      Ät som snacks eller som mellanmål. Jättegott!