• Gröt på jordmandelmjöl AIP

    Jordmandeln är ett rotknöl från arten halvgräs. Knölarna tvättas, skrubbas och torkas för att sedan malas till ett grovt mjöl. Jordmandeln har en söt, nötig smak med inslag av citrus. Jordmandeln är dessutom rik på E-, D- och K-vitamin. Recept från Sannas Paleo

    • 10 min
    • 1 person
    • Lätt

    Ingredienser

    GrundereceptGröt:
    2 dlkokosmjölk
    0,5 tskkanel
    0,5 tskmalen ingefära
    1 nypamalen kryddnejlika
    1 nypasalt
    7 mskgrovt jordmandelmjöl
    Till serveringFörslag:
    2 dlkokosmjölk
    1 nyakanel
    1 nävebär,tex blåbär
    1 tskkokosolja

    Gör så här:

    1. 1)

      • Koka upp kokosmjölken i en kastrull tillsammans med kanel, ingefära, kryddnejlika och salt.

    2. 2)

      • Sänk värmen och tillsätt jordmandelsmjöl.

    3. 3)

      • Låt det sjuda tills önskad konsistens 5-10 minuter. Rör om ofta så det inte bränns vid. • Rör i en klick kokosolja och smaka ev. av med mer kanel och ingefära.

    4. 4)

      • Servera omedelbums med mer kokosmjölk och bär.