• Frittata med kantareller

    Spansk maträtt som kan varieras efter vad du har hemma. Tärna t ex gärna kall kokt sötpotatis i.

    • 20 minuter
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 stägg
    1 stgul lök
    1 sthet korv eller annat kött/fågel
    1 msksmör
    2 dlkantareller eller annan svamp
    Salt och pepparAllt efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200 grader Stek löken mjuk och lägg åt sidan (ha låg värme) Stek svampen i smör och salta och lägg åt sidan Stek korven/ det du valt som protein Häll tillbaks svamp och lök tillsammans med korven i stekpannan

    2. 2)

      Vispa ihop de fyra äggen i en djup tallrik och häll sedan i äggen i stepannan med resten av ingredienserna. Stek en minut tills du ser att äggröran satt sig lite i botten. Resten av äggsmeten ska vara lös.

    3. 3)

      Sätt stekpannan i ugnen och låt fritattan gå färdig i cirka 10 minuter. Vält upp på en tallrik och njut.