Frittata med kantareller
Spansk maträtt som kan varieras efter vad du har hemma. Tärna t ex gärna kall kokt sötpotatis i.
-
20 minuter
-
2 personer
-
Lätt
Ingredienser
4 st ägg 1 st gul lök 1 st het korv eller annat kött/fågel 1 msk smör 2 dl kantareller eller annan svamp Salt och peppar Allt efter smak Gör så här:
- 1)
Sätt ugnen på 200 grader Stek löken mjuk och lägg åt sidan (ha låg värme) Stek svampen i smör och salta och lägg åt sidan Stek korven/ det du valt som protein Häll tillbaks svamp och lök tillsammans med korven i stekpannan
- 2)
Vispa ihop de fyra äggen i en djup tallrik och häll sedan i äggen i stepannan med resten av ingredienserna. Stek en minut tills du ser att äggröran satt sig lite i botten. Resten av äggsmeten ska vara lös.
- 3)
Sätt stekpannan i ugnen och låt fritattan gå färdig i cirka 10 minuter. Vält upp på en tallrik och njut.
-