• Te med ingefära

    Ingefära är antiinflammatoriskt och väldigt bra om man äter en autoimmun kost. Ett fiffigt sätt att få i sig ingefära är att göra ”te” och dricka till frukost. Du kan med fördel låta brygden stå i ett dygn innan du dricker den. Är smaken av ingefära för stark så kan man späda med vatten eller hälla ner i det vanliga teet.

    • 5 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1stor bit ingefära, ca 8x8 cm
    1 litervatten

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala ingefäran och skär små fina stavar, tänk tändsticksstora

    2. 2)

      Koka upp en liter vatten och tillsätt ingefäran. Låt detta dra i en tekanna eller under lock i en kastrull i minst fem timmar.

    3. 3)

      Värm upp och drick som vanligt te. Det går också bra att göra grönt te och tillsätta en dl av ingefärsvattnet.