• Skinkschnitzel på bädd av rostad blomkål och spenat (AIP)

    Hitta en fin bit ekologiskt fläskkött. I receptet används lite tunnare skink-schnitzel, men det går bra med kotlett eller en bit karré också. Det är kombinationen med rostad blomkål, spenat och fläskkött som är gott. Receptet är godkänt enligt det autoimmuna protokollet (AIP)

    • 50 min
    • 2 portioner
    • Lätt

    Ingredienser

    1 stblomkålshuvud, litet
    200 gspenat, färsk
    400 gschnitzel
    1 knippetimjan, finhackad
    1-2 mskolivolja till blomkålen
    1 krmgurkmeja
    Till marinadeningredienser:
    4 mskolivolja
    1 tskraw honung
    Litehavssalt
    Litetimjan
    1/2citron, juicen

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200 g. Gör marinaden och lägg i köttet. Tillsätt lite färsk timjan i marinaden, men spara lite till servering.

    2. 2)

      Dela blomkålen i små buketter och lägg ut i en långpanna. Häll smält kokosolja över och blanda väl. Salta och pudra med gurkmeja. Rosta i ugnen i ca 30 min eller tills de fått fin färg.

    3. 3)

      Stek eller grilla köttet ca 4 min per sida. Lägg undan att vila.

    4. 4)

      Stek spenaten i samma panna och servera genast tillsammans med blomkål, kött och resen av den färska timjanen..